Sexinspiratören: "Så sextar du bäst"
Slå på ljud

Att coronaviruset smittar via fysisk kontakt med andra, inklusive sex, är något vi är fullt medvetna om vid det här laget. Vi blir rekommenderade att umgås i mindre kretsar och hålla distans - vilket såklart kan påverka sexlivet, inte minst för den som lever som singel.

Marika Smith är sexinspiratör och driver podden "Sex på riktigt". Hon menar att coronapandemin är ett bra tillfälle för att börja sexta - att ha sex via video, chatt eller sms. Något som är helt och hållet smittsäkert, både när det gäller covid-19 eller andra mindre trevliga sjukdomar.

Det första man bör tänka på är att bara sexta med folk som vill sexta med dig menar Marika Smith.

– Får du inget gensvar när du är lite tvetydig i det du skriver för att få igång en sexig konversation? Lägg ner, annars kan det bli ganska jobbigt, säger sexinspiratör Marika Smith.

Skaffa en egen app för ditt sextande

Att skaffa en egen eller annan app för ditt sextande kan vara en bra idé innan du börjar skriva dina mest hemliga fantasier till din sexpartner. En annan chatt-app än den du planerar middag eller barnhämtning, menar Marika Smith.

– Det kan bli ganska konstigt om någon kikar in eller om du råkar skicka fel saker till fel person, säger Marika Smith.

Våga skruva upp volymen på hettan

Marika Smith menar att sextandet är ett bra tillfälle att utforska ditt sexvokabulär och våga prata om fantasier man annars inte brukar prata om.

– Våga berätta om fantasier du inte berättar om i vanliga fall eller använd lite mer snuskiga ord än vad du brukar. Det brukar vara lättare att skriva dem, säger Marika Smith.

Var extra noga när du sextar med främlingar

Det är bra att tänka på att inte skicka bilder på ansikte och kön när man sextar med främligar menar Marika Smith. Men det finns fördelar med att chatta med främligar.

– Här har du möjlighet att gå all in och utforska fantasier du aldrig annars hade gjort med en partner, säger Marika Smith.

Läs mer:

Nicole Falcianis svar om otrohetsryktet – efter frågorna

Susanna, 36, trodde hon skulle dö – av sina bröstimplantat

Så blir du en bra kollega under pandemin

Mest läst