Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Studie: Nära vänner kan förlänga ditt liv

24 feb, 2018 
Det är inte bara härligt att ha vänner. De gör dig också friskare, mer driven och formar din personlighet!
Annons

Enligt amerikansk forskning är det inte bara roligt att ha vänner – det är även bra för din hälsan! Du blir lyckligare, friskare, lugnare och kan förlänga ditt liv!

1. De trollar bort din stress. 

Även om du bara vill hem och sova efter en lång dag är det smart att träffa dina vänner istället. Enligt forskningsrapporten får vännerna dig att slappna av och må psykiskt bättre när stressen börjar ta överhand.

2. De kan förbättra framtida kärleksförhållanden. 

Det är inte barnens framtida pojk- och flickvänner som föräldrar bör oroa sig över, utan barnens tidiga vänner! Det har visat sig att den relation du har med dina barndomsvänner kan komma att avspegla sig i dina framtida kärleksförhållanden. Stormiga unga vänskapsrelationer kan alltså betyda stormiga kärleksförhållanden!

3. De gör dig lyckligare. 

Det är inte antalet vänner som gör dig lyckligare, utan att ha en grupp vänner som står dig ytterst nära. Det har nämligen visat sig att människor tar sig igenom en kris bättre om de har nära vänner omkring sig. Du blir alltså lyckligare, vilket enligt forskningen kan förlänga ditt liv.

Annons

4. De ger dig hela sanningen. 

Det är väldigt viktigt för din egen personliga utveckling att ha någon omkring dig som kan vara helt ärlig. Vänner kan se saker du själv inte ser, de känner dig ju bättre än någon annan. De pushar dig även att våga och kämpa hårdare.

5. Din kärleksrelation blir bättre. 

Att du och din partner är vänner med andra par kan faktiskt hjälpa er relation! Det är ofta en stor hjälp att ha vänner som befinner sig i samma situation som du. Boka in parmiddagar med andra ord!

6. Bli vän med killar!

Skaffa både tjejkompisar och killkompisar. Har du bara vänner från ett av könen är det svårare att få perspektiv på hela situationen.

7. De håller dig frisk. 

Att känna sig ensam skadar den psykiska hälsan i längden, enligt forskningsrapporten. Därför är det viktigt att underhålla dina nära vänskapsrelationer, eftersom de gör dig lyckligare och håller dig frisk.

 

Källa: Psychology today.

FOTO: COLOURBOX

Annons