Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Har pandemin gjort dig lat? Så hittar du motivationen igen!

20 jul, 2021 
AvVeronica Henriksson
Soffan före vänner och något för mycket hämtmat... Är det möjligt att pandemin gjort dig lite väl bekväm? Här är 5 tecken på att så är fallet – och knepen som hjälper dig att hitta motivationen igen.
Annons
Så hittar du tillbaka motivationen efter pandeminBrand logo
Så hittar du tillbaka motivationen efter pandemin

Pandemin och förändringarna i samhället har drabbat många hårt! Vi har haft strikta restriktioner att följa, människor har varit oroliga för att bli smittade och personer inom sjukvården har slitit dag och natt. Dessutom har många människor har fått arbeta hemma vilket kan påverka både relationen till en partner och balansen mellan jobb och fritid...

Men nu börjar vardagen sakta med säkert att återgå till det normala, ställen har öppnat upp och vi får återigen börja ses i något större sällskap. Medan en del jublar över att kunna gå på restaurang igen, kan andra känna sig bekväma hemma i soffan framför den nya favoritserien.

Carrie i Sex and the city

Alla dagar behöver såklart inte vara fullspäckade – och visst är det okej att säga nej när en vän frågar om ni ska ses! Men när det börjar bli ett mönster och du gång på gång väljer att stanna i hemmet för att restiden känns jobbig eller mjukiskläderna är lite för sköna... Ja, då är det nog dags att börja fundera vad den faktiska orsaken är. Här är 5 tecken på att pandemin gjort dig lite väl bekväm – och så hittar du motivationen till att orka igen.

Annons

Du väljer soffa framför vänner

Seriemaraton i soffan är jätteskönt, men glöm inte bort dina vänner! Att umgås med nära och kära ger en ordentlig energiboost! Känns det jobbigt att ta sig någonstans? Förklara läget och fråga om din vän vill komma hem till dig. Hen kommer garanterat att förstå.

Du orkar inte klä på dig

Finklänningar och snygga skjortor har blivit hängandes i garderoben... länge! Även fast det är superskönt att strosa runt i samma mjukisset dag ut och dag in, är det bra att faktiskt fixa sig på morgonen. Det är ett bra sätt att sakta vänja sig med tanken på att det kommer en dag där det är möjligt att jobba på kontoret igen.

Bridget jones dagbok i pyjamas

Du har tappat motivationen till rörelse

Har pandemin gjort att du tappat motivationen till träningen? Vi alla vet hur svårt det är att börja träna igen, och hur enkelt det är att sluta träna. Men du behöver inte återgå till din normala träningsrutin över en natt! Ta det sakta men säkert. Varför inte börja med dagliga promenader som sen blir till mysiga joggingrundor, som i sin tur kanske blir svettiga springturer?

Annons

Du väljer hämtmat – majoriteten av veckans dagar

Har hämtmats-apparna blivit din mest använda app? Nu är det dags att damma av spisen och ta fram skärbrädan igen. Börja laga något enkelt, eller något du verkligen tycker om för att hitta motivationen igen. Eller varför inte testa en ny maträtt som din vän som får provsmaka?

Du har tappat alla rutiner

Att borsta håret, äta frukost eller bara att borsta tänderna två gånger per dag... Det är många rutiner som blivit lidande under det senaste året. Men att hitta tillbaka till rutinerna kan vara ett sätt att förbereda sig för livet utanför hemmets väggar. En bra början är att gå och lägga sig vid samma tid varje kväll och ställa klockan på samma tid varje morgon. Skippa powernapen mitt på dagen, klä på dig något annat än en morgonrock på morgonen och borsta håret. Snart är du på banan igen.

Men kom ihåg! Om allt känns helt hopplöst kan det röra sig om något allvarligare än att du blivit lite väl bekväm. Kontakta din vårdcentral eller prata med vänner och familj om du anar att det är en depression som det rör sig om.

Foto: TT, skärmdump Sex and the city

Annons