terese alvén död i cancer

Influencern, författaren och en av Sveriges första träningsbloggare Terese Alvén drabbades nyligen av en aggressiv form av äggstockscancer och avled under måndagsnatten, endast 37 år gammal. 

Träningssverige är i sorg och tackar Terese Alvén för all inspiration hon givit genom åren. Samtidigt uppmanar träningsprofilerna under hashtaggen #springförterese till ett fortsatt liv i rörelse med träningsglädje – och till att skänka pengar till Cancerfonden och insamlingen Spring för Terese. Insamlingen har i skrivande stund samlat in drygt 468 000 kronor, med ett mål på 500 000 kronor.

”Att Tess berörde många personer visste vi redan, men att hon betytt så här mycket var överväldigande”, skriver maken Glenn Boström på Facebook.

Poddkollegan och vännen Anna Lissjanis skriver på Instagram:

”SPRING som för mig inte enbart handlar om att sätta en fot framför den andra i löpsteg, utan att över lag fortsätta framåt i livet. Om än i långsamt tempo pga nytrasigt hjärta: #springförterese. I morse klädd i hennes favoritfärg, men ”vår” Djurgårdsrunda pallade jag inte. Skönt ändå, befriande att springa. Typiskt Terese att ge oss en uppgift hon vet vi mår bra av”.

Terese Alvén brann för att sprida rörelseglädje genom lekfull träning, inte minst för att motverka stillasittande hos barn. Hon har skrivit fyra böcker: Viktig och Jätteviktig, som handlar om att bli frisk efter en ätstörning. Boken Träna tillsammans med familjen släpptes 2014 och i höst släpper hon postumt sin fjärde bok, Rörelserik: 52 utmaningar som får igång hela familjen.

Terese Alvén lämnar efter sig barnen Charles, 8, och Tilde, 6.

– Jag lovade henne att jag ska ta hand om barnen, att jag ska finnas för barnen, att jag ska säkerställa att de alltid minns mamma, säger Glenn Boström till Expressen.

Vila i frid, Terese.

Läs även vår intervju med Terese Alvén från 2017, där hon bland annat berättar om den anorexi hon besegrade i 20-årsåldern.

Foto Jane Haglund

Mer läsning

Femina