Yasuragi på Hasseludden i Stockholm har sedan starten 1997 haft det japanska badet som en grundsten i sitt koncept och lockat många besökare som vill koppla av i en vacker och rogivande miljö.

Läs även 7 härliga spa nära Stockholm

Nu har den populära badanläggningen fått sig ett rejält ansiktslyft. Ända sedan maj i år har anläggningen genomgått en stor ombyggnation där fokus ligger på att förstärka badupplevelsen och fler möjligheter till avkoppling. Den 1 januari 2018 slår de äntligen upp portarna till det nya japanska badet.

Behandlingsrum, poolområde, lounge och omklädningsrum har fått ett nytt uttryck och man har även skapat en avskild plats för den viktiga japanska tvagningsritualen. Man har även adderat fler olika sorters bastu, varma och kalla bad, ett fotbad i japansk stil samt en sovbastu med varma hällar för avskild vila.

Bakom den nya designen står DAP arkitektbyrå, som under en studieresa besökt ett flertal badanläggningar i Japan, för att komma närmare kärnan i den japanska badhuskulturen.

– Här får vi verkligen betänka samspelet mellan människan och hennes fysiska miljö. Hur påverkar till exempel belysning, detaljer i materialval den taktila upplevelsen. I en så intim miljö är det viktigt att inte känna sig utelämnad. Det är ett drömprojekt för en arkitekt att få skapa en japansk upplevelse för detta varumärke som under 20 år kontinuerligt förfinat sitt koncept, säger Mats Hansson, kreativ chef och delägare på DAP.

I samband med ombyggnationen av det japanska badet har man även skapat nya restaurangmiljöer i både Teppanyaki och i à la carte restaurangen. Dessutom öppnar man en helt nybyggd vegansk restaurang, belägen i anslutning till det japanska badet.

Den nya restaurangen heter Saishoku, vilket betyder grönsaksätare på japanska.

Menyn består av både rawfood och det veganska köket och matkonceptet är utvecklat av Bettina Bossard och Anna Sundevall på Yasuagi i samarbete med matkreatören Maja Grönblad.

Förra hösten genomgick även Yasuragis hotellrum en omfattande renovering där konceptet gick ut på att ta in naturen i rummen.

Foto: Pressbilder.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Läs också:

4 svenska spaweekends med det lilla extra

6 sköna platser att bada bastu på i Sverige

Skrubba, peela eller exfoliera – 9 tips för fin lyster

[socializer-facebooklikeshare]

Artikeln publicerades först på Residence.

Mest läst