Trendar: InredningMat och dryckResor

4 svenska spaweekends med det lilla extra

20 feb, 2016 
AvMalin Karlberg
Dags att checka in på spa för en helg? Här listar vi 4 spahotell som erbjuder något utöver det vanliga.
Annons

Att åka på spa är en omåttligt populär helgaktivitet och i dag verkar det som att vart och vartannat hotell öppnar upp en spaavdelning. Men vart ska man åka om man vill ha det där lilla extra som sätter guldkant på spahelgen? Här listar vi 4 härliga spaupplevelser du kommer att minnas länge.

 

zulmqo0xh1b3pcpagk1a

Vadstena Klosterhotel

Lasarettsgatan 5, 592 30 Vadstena, Klosterhotel.se

På det gemytliga klosterhotellet vid Vätterns strand i Vadstena finns numera ett förstklassigt spa som erbjuder bland annat gym, saltvattenbassäng, varm källa, utomhusjacuzzi, torrbastu, ångbastu, relaxrum med öppen spis, lounge med förfriskningar och en rad spabehandlingar. Spaet är i sig självt värt en heldag, men se till att också uppleva historiens vingslag och ta del av Heliga Birgittas spännande levnadshistoria genom en rundvandring på hotellet och slottet samt ett besök (eller rentav en konsert!) i den maffiga Klosterkyrkan. Missa inte heller den imponerande vinkällaren!

utekñlla-kvñll-vinter

S:t Jörgen Park Resort & Spa

Knipplekullen 8-10, 417 49 Göteborg, Sanktjorgenpark.se

På S:t Jörgen Park Resort strax utanför Göteborgs city är det själva spaet som utgör det lilla extra. Detta omfattande spa har vunnit en rad utmärkelser – och inte undra på: här finns allt som spafantasten kan behöva, från aromabastur, sparitualer och kneipper till tropiska regnskogsduschar, gungande sängar, uppvärmd utomhuspool och relaxrum. Här finns så många olika typer av rum och varierande spaupplevelser att en hel helg kan – och bör – tillbringas enbart nere i spaavdelningen. Spabehandlingarna inkluderar en rad prisbelönta sparitualer samt ansiktsbehandlingar, kroppsbehandlingar och massage. Missa inte att dricka bubblande champagne samtidigt som du njuter av ett lika bubblande fotbad!

 

eznsfg937q57zqiue2br

Yasuragi

Hamndalsvägen 6, 132 81 Saltsjö Boo, Yasuragi.se

På Yasuragi vid Hasseludden strax utanför Stockholm kliver du in i en liten bit av Japan i Sverige. Kläder behövs inte – här går du runt insvept i en yukatan, en japansk bomullsrock som du bär hela vistelsen, oavsett om du befinner dig i spaet eller i restaurangen. Spaupplevelsen inleds med en japansk tvagningsritual innan du besöker de varma källorna, inomhusbassängen, tehuset, torrbastun och ångbastun. De varma källorna utomhus under tallarna är extra stämningsfulla. Yasuragi erbjuder också bland annat bastuyoga, meditation med tibetanska klangskålar och japansk shiatsumassage. När magen börjar kurra så missa inte Teppanyakirestaurangen, där varje bord har en egen kock som tillagar maten på en stekhäll i mitten. Avrunda med en sakeprovning i Sakebaren.

kosta-boda

Kosta Boda Art Hotel & Spa

Stora vägen 75, 360 52 Kosta, kbah.se

På småländska Kosta Boda Art Hotel står glaskonsten i fokus, oavsett var på hotellet du befinner dig. I såväl hotellrummen som restaurangen och det femstjärniga spaet kan du spegla dig i vackert glas, i form av tavlor, skulpturer, tallrikar, prydnadsföremål, väggar, golv och tak. Se till att hålla ögonen öppna när du simmar i spapoolen – botten är värd att spana in! Missa heller inte att ta en drink serveradi Orrefors kristallglas på en uppvärmd glasstol i Glasbaren. Mittemot hotellet finns en glasoutlet med fina fynd och du kan även testa att blåsa eget glas – eller kika på glasblåsarproffsen in action.

Missa inte att läsa:

 

Annons