Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

14 bilder på Lill-Babs och Malin Berghagen – då de är lika gamla

10 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
lill-babs malin berghagen
Sådan mor, sådan dotter. Lill-Babs och dottern Malin Berghagen är stundtals oerhört lika. Tror du oss inte? Ta en titt på dessa bilder.
Annons
6 saker du vill veta om Edward BlomBrand logo
6 saker du vill veta om Edward Blom

Under våren 2022 har Barbro ”Lill-Babs Svenssons” tre döttrar släppt en bok om sin mamma. I boken, som är en slags kärlekshyllning och som fått namnet Vår mamma Lill-Babs, delar döttrarna med sig av personliga händelser, tankar, och bitar ur Barbros liv – både framför och bakom scenen. I boken får läsaren lära känna artisten, förebilden men framförallt – mamman Barbro Svensson.

Det har gått fyra år sedan Lill-Babs somnade in, efter en kort tids sjukdom. Malin Berghagen och Barbro stod varandra nära, och sorgen finns såklart där, fortfarande.

– Min sorg går inte riktigt att förklara, den är så olik från dag till dag. Någon sa att sorgen aldrig kommer att släppa när man förlorar en förälder eller ett barn, har Malin berättat i en intervju med Allas.

lill-babs och malin berghagen
Mamma Lill-Babs med lilla Malin.

Malin Berghagen fann kärleken i Martin Charlton

Kort efter att Barbro dött fann Malin kärleken på nytt, i engelsmannen Martin Charlton. Hon sörjer att Lill-Babs inte fick möta honom.

Annons

– Mamma hade älskat Martin för han är grym på att stryka skjortor, något som hon var väldigt noga med. Hon manglade och strök jämt.

Malin Berghagens barn

Malin Berghagen har fyra barn. Christopher, 35, Love, 31, har hon ihop med Dag Taylor, och Linn, 26, och Isak, 20, som hon har tillsammans med Tommy Nilsson. I den stora intervjun med Allas berättar Malin också om sin relation med sin far, Lars ”Lasse” Berghagen. Lasse och Malin har kommit varandra närmare, i och med pandemin.

malin martin
Malin med sin Martin, 2022.

– Vi har alltid haft långa samtal om livet, men vi fick jättefin kontakt när pappa kom upp till mig i Järvsö i två veckor. Han fick spader inne i stan, och som den jägmästare han är behövde han komma ut och få frisk luft. Han bodde i ett hus i närheten av mitt, vi gick promenader, åt tillsammans – på avstånd – och hade fina samtal som var väldigt viktiga, berättar hon.

Annons

Bilder på Lill-Babs och Malin Berghagen – då de är lika gamla

Det sägs ofta att Lill-Babs är lik sin dotter Kristin Kaspersen. Men faktum är att också Malin och Barbro är slående lika. Vi har samlat ett antal bilder som bevisar det hela.

Lill-Babs och Malin Berghagen, 18/19 år gamla

lill babs malin berghagen

På fotot ovan syns Lill-Babs år 1957. Fotot på Malin är taget 1983, då Barbro Svensson medverkade i tv-programmet Här är ditt liv. Deltog gjorde också ex-maken Lars Berghagen och Malin samt författaren Lars Forssell som skrivit en hel show till Lill-Babs.

Lill-Babs och Malin Berghagen, 20 år gamla

På fotona ovan är året 1958 respektive 1986. Lill-Babs och Malin är 20 år gamla på bilderna.

Annons

Lill-Babs och Malin Berghagen, 23 år gamla

malin berghagen och lillbabs

Mor och dotter, 1962 vs 1989.

Lill-Babs och Malin Berghagen, 30 år gamla

Året är 1968 respektive 1996. Lill-Babs och Malin är 30 år fyllda.

Lill-Babs och Malin Berghagen, 35 år gamla

lill-babs malin berghagen

1973 respektive 2001 var Barbro Svensson och Malin Berghagen 35 år gamla.

Annons

Lill-Babs och Malin Berghagen, 40 år gamla

lill babs malin berghagen

Året är 1978 och 2006 och mamma och dotter är 40 år gamla på fotona.

Lill-Babs och Malin Berghagen, 50 år gamla

malin berghagen lillbabs

1988 fyllde Lill-Babs 50 år och firade med stor fest. 2016 var Malin Berghagen lika gammal.

Annons