Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

4 starka serier du inte får missa på HBO i oktober

25 sep, 2020 
AvNina Nyström
Björnstad och The Undoing
Tv-hösten är här! När HBO presenterade sina nyheter för oktober var det framförallt fyra starka draman om människoöden som direkt fångade vår uppmärksamhet. Läs mer om höstens stora publikdragare här.
Annons
10 serier med högsta betyg på IMDbBrand logo
10 serier med högsta betyg på IMDb

Två av serierna det snackats om under hela året är internationella storserien The Undoing med Nicole Kidman och svenska storsatsningen Björnstad av Fredrik Backman.

Premiären för The Undoing har fått flyttas fram från i våras på grund av corona, medan Björnstad glädjande nog fått ett tidigare premiärdatum än det tidigare spekulerats i. Nu i oktober är det äntligen dags för dem båda att inta rutan!

Förutom dessa publikdragare är de två andra titlar som väcker extra uppmärksamhet i streamingjättens lista. En stark dokumentärserie om en förtryckt kvinna som återupptäcker livet och blommar ut på äldre dagar samt en miniserie om kampen mot slaveriet på 1800-talet.

Fram med filten, teet och värmeljusen!

4 bästa nyheterna på HBO i oktober 2020

The Undoing

Premiär: 26 oktober.

Serien har beskrivits som nya Big Little Lies, vilket inte är konstigt eftersom det är samma manusförfattare, Nicole Kidman i huvudrollen och handlingen kretsar kring lögner och hemligheter.

Annons

I The Undoing får vi följa Grace (Kidman) och Jonathan Fraser (Hugh Grant) som lever det ”perfekta” livet tillsammans med sin son på Manhattan. Men en natt sker ett dödsfall och en rad fruktansvärda avslöjanden kommer upp till ytan, vilket förändrar deras liv för alltid. Grace tvingas inse att hon måste lägga sitt gamla liv bakom sig och starta ett helt nytt.

Förutom Nicole Kidman och Hugh Grant ser vi även kända namn som Donald Sutherland, och Sofie Gråbøl på rollistan.

Björnstad

Premiär: 18 oktober.

Den lilla staden Björnstad håller sakta på att försvinna in i den omgivande skogen. Den lokala hjälten och hockeystjärnan Peter återvänder hem för att bygga upp stadens juniorlag. Hela bygdens drömmar om en ljusare framtid landar tungt på dessa unga pojkarnas axlar. När lagets stjärnspelare blir anklagad för en fruktansvärd handling försätts hela staden i kaos. Björnstad handlar om hoppet som för ett litet samhälle samman, de hemligheter som sliter det itu, det mod som krävs för att gå emot gruppen och konsekvenserna av hur vi uppfostrar våra barn.

Annons

Baseras på Fredrik Backmans bok Björnstad, som har beskrivits som hans ”allvarliga roman” och som en ”berättelse om kärleken till en folkrörelse, men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.” Men bland annat Ulf Stenberg och Aliette Opheim (Kalifat) i huvudrollerna.

Lessons of Love

Premiär: 18 oktober.

I årtionden gjorde Jola det som förväntades av henne. Som sexbarnsmor och hustru till en kränkande make, tog hon på sig smink och färgglada kläder för att låtsas att allt var bra. En dag brister något inuti henne och hon hittar styrkan att lämna sin man och börja leva livet till fullo. Hon umgås med sina vänninor, dansar i Café Smile, skriver dikter och sånger. Hon sjunger om kärlek – något hon alltid har drömt om men aldrig upplevt. Oväntat möter hon Wojtek som behandlar henne som en drottning. Kommer hon att kunna öppna sig och omfamna kärleken för första gången? Särskilt när hon får reda på att hon har mindre tid än hon trodde?

Annons

The Good Lord Bird

Premiär: 5 oktober.

Miniserie om pojken ”Onion” som är en tidigare slav och av en slump blir en del av John Browns familj som kämpar mot slaveri i Kansas på 1850-talet. The Good Lord Bird är en dramatisk, historisk och humoristisk berättelse baserad på boken med samma namn, skriven av James McBride. Rollen som John Brown spelas av Oscar- och Golden Globe-nominerade Ethan Hawke.

Foto: HBO

LÄS MER:

Annons