Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

5 av de bästa Saga Norén-citaten

15 feb, 2018 
AvHelena Sjögren
Saga Norén på Länskrim i Malmö har blivit en av den moderna tv-historiens mest klassiska karaktärer. När den fjärde säsongen av "Bron" tar slut är det dags att säga hej då till Saga. Här är några av hennes mest minnesvärda citat!
Annons

Första gången vi fick stifta bekantskap med Saga Norén var en mörk natt på Öresundsbron. På mitten av bron som förbinder Malmö med Köpenhamn låg till synes en död kropp.

I rollen som Saga Norén ser vi skådespelerskan Sofia Helin. Men för danska Femina har Sofia Helin sagt att hon först tackade nej till rollen eftersom hon inte kände att hon kunde relatera.

Saga Norén är definitivt ingen dussinkaraktär. Många har sett hennes oförmåga att anpassa sig till sociala situationer som befriande, andra har blivit provocerade. Många har också försökt sig på att diagnostisera Saga Norén.

– För mig har hon definitivt Aspergers, har Sofia Helin också sagt i en intervju med Independent.

Sofia Helin har också medgett att det inte alltid varit helt lätt att plugga repliker.

– Det är speciellt eftersom hon pratar och tänker väldigt fort. Fortare än vad jag gör. Det gör att jag lär in repliker, speciellt informationsrepliker på ett ganska monotont sätt. Ett ganska gymnastiskt sätt för att inte börja ha en massa emotionella och fysiska saker för mig. Då går det åt helvete, sa hon till SVT 2015.

Annons

Här är 5 klockrena Saga Norén-citat:

1. ”Saga Norén, länskrim, Malmö”

En av seriens mest flitigt återkommande sägningar som blivit klassiska. Bara i den första säsongen användes repliken 38 gånger.

2. ”De flesta använder ordet intressant när de inte tycker om något, men inte vill säga det.”

3. ”Jag är inte bossig, jag är effektiv”

4. ”Vi vet inte varför hon dödades men det beror knappast på biblioteksavgifter.”

5. ”Jag är inte instabil. Jag är bara annorlunda.”

Bonus:

När Sofia Helin gästade Fredrik Skavlans talkshow ”Skavlan” i september 2015 lät programledaren Saga Norén ta över för en stund. Kanske kan vi hoppas på en ”The Saga Norén show”:

Artikeln publicerades först på Allers.

Läs även:

 

 

Annons