Att misslyckas med något är oundvikligt och något som de flesta av oss råkar ut för då och då. Men att våga erkänna det, speciellt om du är känd över hela världen, är inte det lättaste. Här är sju kändisar som tog steget och vågade prata öppet om sina misslyckanden – och vad de lärde sig av dem.

Beyoncé

Beyoncé Knowles.

Beyoncé Knowles.

Beyoncé Knowles karriär har gått spikrakt uppåt, men även hon har talat ut om att vägen till framgång inte enbart har varit lätt. När hon släppte albumet Beyoncé 2013 berättade hon att en hel del av låtarna på albumet handlar just om att misslyckas och lyckas.

– Sanningen är att ibland förlorar du bara. Och du är aldrig för bra för att misslyckas. Du är aldrig för framgångsrik för att misslyckas, du är aldrig för smart för att misslyckas. Det händer. Och det händer för att det behöver hända. Och du behöver omfamna de grejerna, sa hon i videon.

Rihanna

Rihanna.

Rihanna.

För Rihanna är det viktigt att misslyckas och sångerskan har till och med en tatuering som påminner henne varje dag om att det inte är farligt att göra det då och då.

– Vet du vad som är galet, jag har en tatuering som är skriven baklänges så att du kan läsa den i spegeln: ”Never a failure. Always a lesson”, sa sångerskan i en intervju med T Magazine och fortsatte:

–Hur ska man lära sig utan att göra misstag? Lydde du din mamma när hon sa att du inte skulle röra strykjärnet? Du var tvungen att röra det, eller hur? Du var tvungen att lära dig.

Taylor Swift

Taylor Swift.

Taylor Swift.

Även om många ofta säger att vi alltid lär oss av misstag, är det inte särskilt roligt när man är mitt inne i det. Taylor Swift menar att det viktigaste inte heller är hur du känner just nu, utan vad ditt nästa steg är.

– Att vara orädd handlar om att ta dig upp igen och kämpa för det du vill om och om igen… även om du har misslyckats varje gång du har försökt hittills, har hon sagt i en intervju med Inc.com.

J.K Rowling

J.K Rowling.

J.K Rowling.

Harry Potter-författaren J.K Rowling är en världskänd författare idag, men hon kämpade länge med sin författarkarriär och fick refusering på refusering från bokförlag innan hon till slut slog igenom.

– Att misslyckas fick mig att skära bort allt oväsentligt. Jag slutade låtsas inför mig själv att jag var något annat än det jag var, och jag började rikta min energi till att slutföra det arbete som verkligen betydde något för mig, har hon sagt i ett tal hon höll inför studenter på Harvard University.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey.

Oprah Winfrey.

Oprah Winfrey hade en tuff barndom med fattigdom och sexuella övergrepp och fick sparken från sitt första jobb som tv-reporter eftersom bolaget inte tyckte att hon ”passade för tv”.

– Att misslyckas är bara ett sätt för livet att flytta oss i en annan riktning, och ett av de bästa sätten vi kan lära oss och att acceptera det är att prata om det mer. Vilken är det största misslyckande du har haft?, sa ikonen när hon höll tal på Harvard University för ett par år sedan.

Will Smith

Will Smith.

Will Smith.

Will Smith har pratat flera gånger om vikten av att misslyckas, och vill uppmana andra att se ett misslyckande som en möjlighet att ta sig framåt och uppåt i stället för bakåt.

– Att misslyckas hjälper dig att hitta de områden du behöver utveckla. Så misslyckas tidigt, misslyckas ofta, och misslyckas framåt, har han sagt i en intervju med CNBC.

Kylie Jenner

Kylie Jenner världens yngsta dollarmiljardär

Kylie Jenner.

Trots att Kylie Jenner är den yngsta dollarmiljardären och äger det framgångsrika skönhetsimperiet Kylie Cosmetics, stöter hon också på nederlag då och då. På nyårsafton skrev hon ett inlägg på Instagram där hon påminde sina följare om att vara tacksamma för både de bra och tuffa delarna av livet eftersom de har tagit dig dit du är idag.

“Gott nytt år, när du börjar känna att saker borde ha gått bättre i år, kom ihåg att alla toppar och dalar som tog dig hit. Du är mer än det som hände dig igår, skrev hon i inlägget.

Foto: TT

Läs mer:

8 kändisar som vågade ta steget och byta karriär

Sugen på en ny karriär? Poddarna som inspirerar

Chefens bästa tips för att göra karriär och hålla i längden

Utvald läsning

Femina