Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

7 resor alla borde göra minst en gång i livet

14 aug, 2017 
AvNanna von Knorring
Älskar du också att resa, men tryter inspirationen ibland när det väl gäller att boka nästa semester? Här är sju resor som alla borde uppleva minst en gång i livet!
Annons

Det finns många fördelar med att resa. Du får upptäcka nya platser, träffa nya människor och ofta uppskattar man även sitt eget hem lite mer när man kommer tillbaka. Förutom att se ett nytt, spännande land kan man uppleva andra aspekter när man reser. Därför listar vi här sju annorlunda resor som är värda att uppleva – vilken bockar du av till näst?

1. En kompisresa

Vänner gör oss lyckligare och friskare och att upptäcka världen blir roligare om ni är fler. Oavsett om det är en weekend i Paris med dina närmaste tjejkompisar eller en backpack-tur runt Asien så kommer du att uppleva mycket och ha flera personer att dela det med.

2. En hobbyresa

Vad är du intresserad av? Kanske arkitektur i Kalifornien, mat i Italien, konst i Frankrike eller blommor i Nederländerna? Gör en resa enbart för att uppleva så mycket som möjligt av det som just du är intresserad av.

3. En roadtrip eller tågluff

Skippa flyget nästa gång och ta bilen eller tåget istället! Bila ner genom Europa och stanna till i små städer eller ta tåget genom flera av USA:s delstater. Själva resan blir till en upplevelse i sig och du kommer att få se betydligt fler platser än om du tar flyget.

Annons

4. En ensamresa

Alla borde någon gång i livet resa ensam. Det spelar inte så stor roll om det är en ny stad, ett nytt land eller en ny världsdel, men genom att resa själv höjer du självförtroendet samtidigt som du lär dig vara på egen hand på en ny plats. Ytterligare en bonus är att du kan göra precis vad du vill på din resa!

5. En äventyrsresa

Slappa dagar i solen i all ära, men med det stora utbudet av häftiga naturupplevelser och extremsporter så borde alla boka in minst en resa fylld med aktiviteter. Hajka bland berg, skog och sjöar, snorkla, segla, cykla genom ett land eller lär dig surfa. Möjligheterna är nästintill oändliga!

6. En volontärresa

Alla volontärprogram kräver inte att du är på plats i flera månader, det finns flera sätt att bidra under en kortare period om du bara har några veckors semester. Välj vad du vill jobba med, exempelvis miljö, människor eller djur, och leta upp en stad eller ett land som du kan upptäcka samtidigt som du gör något gott för samhället på plats.

7. En avslappnande resa

Även om äventyr, tågluff och aktiviteter är spännande, så är en resa som fokuserar på avkoppling precis lika givande. Stäng av mobiltelefonen och lämna datorn hemma för att koppla av och hitta lugnet på en avlägsen plats.

Inspiration: Elleuk.com

Foto: Shutterstock

Artikeln publicerades först på ELLE.

Läs även:

Annons