Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

7 virtuella lekar som höjer stämningen på nästa AW

13 maj, 2020 
AvNina Nyström
Vin och kvinna med telefon
Ta den digitala AW:n eller vinkvällen till en ny nivå med de här roliga lekarna – som också sätter dina vinkunskaper på prov!
Annons

AW:n har sett lite annorlunda ut nu ett tag, och det är fortfarande oklart hur länge vi fortsätter skåla främst via Zoom. Men de här spelen och lekarna gör det hela roligare! Och självklart är de en kul sysselsättning även efter coronaviruset blåst över.

1. Virtuell vinprovning

Börja med det givna. Gå på vinprovning hemifrån! Alla köper hem några flaskor av samma vin. Ta en klunk samtidigt, skriv ner era tankar om vinet och smakerna – jämför. Man kan också märka glaset under, blanda dem och försöka gissa vilket som är vilket, och vilket som är dyrare eller billigare? Det finns även virtuella turer som låter er besöka vingårdar över hela världen.

2. Vin-quiz

Så klart. På nätet finns det massor av olika quiz att välja på. Sätt era kunskaper på prov och se vem som är den riktiga vinkännaren. Kanske blir ni inspirerade att lära er mer genom en onlineklass om vin?

3. ”Wine or wine not?”

Handlar egentligen inte så mycket om vin (förutom möjligen att svaren kan förändras allt eftersom vinet försvinner i flaskan.) Men en kul snackis. Här får man lite verklighetsflykt och kanske en inspirationsboost genom att helt enkelt svara på huruvida man skulle vara pepp på ett gäng spontana, äventyrliga grejer eller inte. Skulle du hoppa fallskärm, bjuda ut din högstadiekärlek på dejt eller säga upp dig för att börja ett nytt liv på en tropisk ö? Alla måste svara och motivera sitt svar.

Annons

4. ”You are the wine that I want”

Alla har vi en kändiscrush vi vill dricka vin med. I den här leken går man gänget runt och beskriver den perfekta vin-relaterade dejten, självklart är din kändiscrush involverad. Kanske får du några roliga idéer att förverkliga i framtiden? (med eller utan kändis).

5. Vilken kändis är vinet?

Hur smakar vinet? Är det elegant, tungt, piggt…? Jämför med en kändis. Många roliga beskrivningar och liknelser kan komma upp!

6. Snurra (vin)flaskan

Den klassiska leken snurra flaskan kan såklart göras även på avstånd! Välj ut en som är befälhavare över flaskan, skriv lappar med era namn och lägg ut i en cirkel, snurra! Den vars namn vinflaskan pekar på får välja mellan sanning eller konsekvens.

7. Say cheese!

Slut för idag. Alla tar en bild med sitt vinglas och en bit ost. Innan ni vinkar hej då för gott ska man gissa vad kompisarna dricker och vilken ost de äter.

Inspirerat av: Elite Daily

Foto: TT

LÄS MER:

Annons