Kärleksparen som träffades på jobbet.

Att bli kär på jobbet är vanligt – en Sifo-studie visar att en av tio i Sverige har hittat sin partner på jobbet. Kanske är det särskilt vanligt om du jobbar som skådespelare, även om det inte finns någon forskning kring ämnet.

Här är åtta kändispar som blev kära på bioduken!

Alicia Vikander och Michael Fassbender

Alicia Vikander och Michael Fassbender på röda mattan.

Alicia Vikander och Michael Fassbender på röda mattan.

Alicia Vikander och Michael Fassbender föll för varandra under inspelningarna av The light between oceans, som hade premiär 2016. Dock hade de stött på varandra kort tidigare, på dansgolvet på Toronto Film Festival.

– Det fanns liksom något där redan från början, har Fassbender sagt till ETOnline.

Eva Mendes och Ryan Gosling

Eva Mendes och Ryan Gosling.

Eva Mendes och Ryan Gosling.

Eva Mendes och Ryan Gosling blev kära när de spelade in The place beyond the Pines 2011. Paret har två döttrar tillsammans – Esmeralda och Amada. Skådespelarduon har alltid varit väldigt hemliga med sin relation men i en intervju har Mendes berättat att det var Gosling som fick henne att vilja skaffa barn. Skådespelerskan hade nämligen aldrig sett sig själv som en förälder innan hon träffade honom.

– Jag såg inte mig själv som mor innan jag träffade Ryan. Jag menar, att bli kär i honom. Då kändes det logiskt för mig att ha, inte barn, men hans barn, har hon sagt i en intervju med Women’s Health.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Alba August och Björn Gustafsson

Björn Gustafsson och Alba August på Guldbaggegalan.

Björn Gustafsson och Alba August på Guldbaggegalan 2019.

The Rain-stjärnan Alba August träffade komikern och skådespelaren Björn Gustafsson under inspelningarna av Unga Astrid, en film om författaren Astrid Lindgrens liv. I en intervju med Damernas Värld har skådespelerskan berättat om hur det var när de föll för varandra.

– Vi var ett skönt gäng svenskar och danskar på inspelningen i en liten by Tyskland. Det var en jävligt bra kemi i gruppen, men kanske framför allt mellan mig och Björn. Sen började vi hänga efter premiären. Det var så självklart som det kunde bli för mig, säger Alba August.

Daniel Craig och Rachel Weisz

Rachel Weisz och Daniel Craig.

Rachel Weisz och Daniel Craig.

James Bond-skådespelaren Daniel Craig och Rachel Weisz möttes när de båda medverkade i filmen Dream House 2010. Båda var upptagna med andra partners – Daniel Craig med Heike Makatsch och Rachel Weisz med Darren Aronofsky. Det dröjde dock inte länge efter filminspelningen innan de hade lämnat sina partners och året efter gifte de sig.

Penelope Cruz och Javier Bardem

Javier Bardem och Penelope Cruz.

Javier Bardem och Penelope Cruz.

Penelope Cruz och Javier Bardem blev förälskade under inspelningarna av Vicky Cristina Barcelona 2007, en film regisserad av Woody Allen. Tre år efter gifte de sig och sedan dess har de hunnit få två barn – Luna och Leo.

Mila Kunis och Ashton Kutcher

Mila Kunis och Ashton Kutcher.

Mila Kunis och Ashton Kutcher.

Mila Kunis träffade sin nuvarande make Ashton Kutcher under inspelningarna av kultserien That 70s show. Vid tidpunkten uppstod ingen kärlek, men paret har berättat att de alltid haft ett gott öga för varandra.

– Vi hade aldrig några känslor för varandra under inspelningen, vi hånglade men det fanns verkligen inget där då. Det är en väldigt konstig historia, men den är sann. Det känns däremot synd att vi missade de 20 åren tillsammans, säger Mila Kunis.

2015 gifte sig paret och numera har de barnen Wyatt och Dimitri tillsammans.

Freddie Prinze Jr och Sarah Michelle Gellar

Freddie Prinze Jr och Sarah Michelle Gellar.

Freddie Prinze Jr och Sarah Michelle Gellar.

Freddie Prinze Jr och Sarah Michelle Gellar träffades under inspelningarna av skräckklassikern I know what you did last summer 1997, och har hållit ihop sedan dess. Paret gifte sig 2002 och har två barn tillsammans – Charlotte och Rocky.

Adam Brody och Leighton Meester

Adam Brody och Leighton Meester.

Adam Brody och Leighton Meester.

När The O.C-stjärnan Adam Brody och Gossip Girl-stjärnan Leighton Meester blev tillsammans blev många tv-serienördar glada. Paret träffades när de spelade in filmen Livet på Orange Drive 2011, I början av 2014 gifte de sig och paret har dottern Arlo tillsammans.

Foto: TT

Läs mer:

Oväntade kärlekspar: 11 kändisar som faktiskt har varit tillsammans

10 kändisbarn som har blivit tillsammans

Så reagerar Hollywoodstjärnorna när de träffar sina ex

 

Mest läst