Humorkalaset

Utöver de ofta magiska konserterna på kalkstensbrottet Dalhalla i Rättvik blir det också humorkalas. Den 17 augusti kommer Johan Glans, Özz Nûjen, Ann Westin, Jesper Rönndahl, Marika Carlsson med flera för att få masarna att skratta.

Bea Szenfelds utställning på Värmlands museum.

Kultur i Karlstad

Renoverade Värmlands museum nyöppnar med nya utställningar i sommar, bland annat Bea Szenfelds Haute Papier. Barnen stannar gärna länge i Museiparkens suveräna lekplats – och nästgårds ligger Sandgrund med Lars Lerins fantastiska målningar.

Under ytan

När Titanic gick till botten för 107 år sedan var det 1 500 personer som slukades av djupet. Den som vill återuppleva myten och historien tar sig till Fyrishov i Uppsala för den spektakulära vandringsutställningen Titanic The Exhibition. Visas till den 25 augusti.

Konstpärla

Vida Museum & Konsthall på Öland bjuder alltid på spännande konst, design och konserter i underbara miljöer. Utöver säsongutställningar finns här även permanenta utställningar tillägnade Bertil Vallien och Ulrica Hydman Vallien.

Rena medeltiden

Gycklare, bågskyttar och riddare beger sig mot Norrvikens trädgårdar i Båstad den 11 augusti – en maxad medeltidsdag för hela familjen i underbara miljöer.

Sofiero slott. Helsingborg.

I trädgården

Mellan 24 och 26 augusti är det dags för Den stora trädgårdsfesten på Sofiero slott i Helsingborg. Tävlingar, utställningar, expertrådgivning och inspiration för trädgårdsfantaster på alla nivåer.

Träffa Knut

Den 28 augusti dundrar Knut Knutson & co in till Söderköpings brunn för att spela in SVT:s Antikrundan. Har du någon raritet att visa upp? Passa på att även uppleva Söderköping som är en underbar sommarstad med historiska kvarter, skärgård och Göta Kanal.

Hamnfest

Liseberg har skapat ett nytt nöjesområde, Hamnområdet, med en ny konsertscen och en marin inramning som ska föra tankarna till Nyhavn i Köpenhamn. Här utlovas mer plats, mer mat och musik med toppartister.

AV STAFFAN WILSSON

FOTO: TT, Värmlands Museum, Svante Öquist

Utvald läsning

Femina