Tips på lyssningsvärda podcast 2018

Julen närmar sig med stormsteg och för många innebär det mycket tid på resande fot. Så varför inte lyssna på en podcast under tiden? Här är åtta tips på spännande och medryckande poddserier värda att lyssna på:

1. P3 Serie

P3 Serie är spännande fiktion som du kan följa i serieform. Hittills finns det sex säsonger av podcasten, varje säsong innehåller åtta avsnitt och de är omkring 20 minuter långa. Den senaste säsongen av P3 Serie heter Smittan och är en apokalyptisk thrillerserie om kärlek och katastrof – lust och lojalitet. Efter en originalhistoria av Jessica Shiefauer. Lyssna här.

2. Rädda Barnen Dokumentär

Under våren och sommaren 2018 spreds nyheten om att närmare 2 000 barn separerats från sina föräldrar vid gränsen mellan USA och México. Men vilka är barnen, och vad flyr de ifrån? Första säsongen av Rädda Barnen Dokumentär handlar om unga på flykt i Centralamerika. Poddserien består av tre avsnitt inspelade i tre olika länder – El Salvador, Guatemala och USA. Lyssna här.

3. Krull & Kriminell

Krull & Kriminell är en podcast med och om människor som på olika sätt berörs av den kriminella världen. Som lyssnare får du ta del av unika möten och personliga samtal, med målet att underhålla, förmedla och sprida kunskap och förståelse för det som händer runt omkring oss. Vissa avsnitt är fristående och andra sänds i flera delar. Lyssna här.

4. Oprah’s SuperSoul Conversations

Här får du lyssna på när superstjärnan Oprah Winfrey intervjuar framstående personer så som Michelle Obama, Julia Roberts, Tina Turner och Amy Schumer. Målet med podden är att du som lyssnare ska inspireras till att bli den bästa versionen av dig själv. Vissa avsnitt är fristående och andra sänds i flera delar. Lyssna här.

5. Rättegångspodden

Gillar du spänning och dramatik? Då är Rättegångspodden värd att lyssna på. Podcasten fördjupar sig i uppmärksammade brott och sammanställer ljudupptagningarna från rättegångarna till ett dokumentärliknande upplägg. Ett fall spänner oftast över två eller tre avsnitt. Lyssna här.

6. Menspodden

Ska vi äntligen kunna bryta tabut och prata om mens? Det är i alla fall vad Baaam och Frida hoppas på med sin nya podcast – Menspodden. Det kommer ett nytt avsnitt varje vecka och första säsongen avhandlar åtta mensrelaterade frågor. Som lyssnare får du bland annat veta vad som är en normal mens, varför man är arg när man har PMS och vad som faktiskt händer i kroppen under menscykeln. Lyssna här.

7. En mörk historia

En mörk historia tar dig med in i rättsfallen som chockerar, förbryllar och förfärar Sverige. Som lyssnare får man ta del av unika levnadsöden och brinnande ämnen från personerna som själva var inblandade. Nya avsnitt släpps på måndagar och ett brottsfall spänner oftast över två till fem avsnitt. Lyssna här.

8. Creepypodden i P3

Det här är inget för de lättskrämda. Creepypodden säger säg nämligen vara Sveriges kusligaste podd och som lyssnare får du höra nätets och lyssnarnas bästa skräckhistorier och vandringssägner. Vissa avsnitt är fristående och andra sänds i flera delar. Lyssna här.

Foto: IBL

Läs mer:

Här är alla vintervärdar i P1 2018

Efter Facebooksuccén – nu lanserar Heja Livet en podcast

Redaktionen tipsar: Våra bästa serier – 10 sevärda tips!