Ryan Gosling och Megan Fox

Det är inte lätt att vara alla till lags i Hollywood. Man kan få sparken för sitt eget taskiga humör – och för någon annans. Man kan få sparken på grund av bristande engagemang – eller för överdrivet engagemang. Kolla in de här dramatiska Hollywood-historierna.

Kevin Spacey

kevin spacey

Projekt: House of Cards

Under #metoo berättade skådespelaren Anthony Rapp att han utsatts för sexuella trakasserier av Kevin Spacey. På bara några veckor framträdde över tio andra skådespelare med liknande historier.

Så Kevin Spaceys karaktär Frank Underwood dog en snabb död och den sista säsongen av House of Cards fokuserade istället på Robin Wrights karaktär Claire.

Christian Bale

christian bale

Projekt: American Psycho

Inför American Psycho gjorde Christian Bale en helt sinnessjuk kroppsförvandling, där han i stort sett bara var skinn och ben för att passa rollen.

Därför kan man tänka att han blev lite besviken när han plötsligt fimpades då Leonardo DiCaprio blev ledig för rollen. Men Bale vägrade tro att han inte skulle få tillbaka rollen och fortsatte med sin träningsrutin. Och som tur var blev det så till slut.

Megan Fox

megan fox

Projekt: Transformers: Dark Moon

När Megan Fox i en intervju kallade regissören Michael Bay för ”Hitler” och sade att han var en mardröm att jobba för tog det inte lång tid innan hon avskrevs från den tredje Transformers-filmen och ersattes av en annan skådespelerska.

Ryan Gosling

Ryan Gosling

Projekt: Flickan från ovan

Ryan Gosling skulle spela pappan Jack Solomon i filmen Flickan från ovan. Men tyvärr hade han missat att prata ihop sig med regissören Peter Jackson. Ryan Gosling fick nämligen feeling och ”kände” att pappan nog var en kraftig typ, och hade därför lagt på sig nästan 30(!) kilo inför inspelningen – bland annat genom att dricka smält Häägen Dasz-glass.

Men Peter Jackson hade föreställt sig pappan på ett annat sätt och var mindre nöjd. Så var Gosling både tjock och arbetslös.

Shannen Doherty

shannen doherty

Projekt: Beverly Hills 90210

Det var ingen hemlighet att Shannen Doherty under 90-talet var något av en strulputte på inspelningarna av succéserien Beverly Hills 90210. Hon gick till och med till fysiska attacker på sina motspelare.

Till slut fick Tori Spelling nog och ringde pappa Aaron Spelling som också var seriens producent. Och Doherty fick kickan på grund av dåligt uppförande.

Taylor Momsen

taylor momsen

Projekt: Gossip Girl

Precis som sin rollfigur Jenny Humphrey spårade Taylor Momsen ur från skötsam till vild och efter fyra säsonger fick hon kicken för misskötsamhet och hennes rollfigur skrevs ut ur serien.

Stuart Townsend

stuart townsend

Projekt: Sagan om ringen

Stuart Townsend rodde hem rollen som Aragon i Sagan om ringen. Men Peter Jackson (igen!) var inte nöjd med honom, så trots all hårt träning och alla repetitioner fimpades han och rollen gick istället till Viggo Mortensen.

Edward Norton

edvard norton

Projekt: The Avengers

Edward Norton spelade Bruce Banner (Hulken) 2008, men blev inte castad till uppföljningen i The Avengers. Chefen för produktionen deklarerade att ”Vårt beslut är baserat på att vi behöver en skådespelare som fångar kreativiteten och samarbetsviljan hos våra övriga talangfulla medarbetare.” Aj.

Foto: TT

Källa: Marie Claire

LÄS MER

Populära tv-karaktärerna som skulle spelats av någon annan

11 klassiska filmroller – som egentligen skulle spelats av andra

Slagsmål och otrohet – Hollywoods värsta triangeldraman

 

Utvald läsning

Femina