Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Agneta Sjödin förstörde kroppen under sin medverkan i Den stora hälsoresan

18 maj, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt/Instagram
agneta sjödin
Ett år efter sin medverkan i tv-programmet Den stora hälsoresan avslöjar Agneta Sjödin att hennes kropp helt tog slut efter det intensiva kost- och träningsschemat.
Annons
Den stora hälsoresan säsong 2 – här är alla deltagarnaBrand logo
Den stora hälsoresan säsong 2 – här är alla deltagarna

Förra året var Agneta Sjödin en av deltagarna i tv-serien Den stora hälsoresan som går att följa på Kanal 5 och Discovery+. I programmet får vi ser hur flertalet kändisar kämpar för att genomlida 16 helvetesveckor – där både kost- och träningsschema är minst sagt hårt.

Under förra säsongen då Agneta Sjödin medverkade lyckades hon svettas, träna och äta under extremt kontrollerade former – och hon förlorade mer än sex kilo.

– Jag är väldigt fascinerad över att jag – snart 53 år – fortfarande kan bygga och få sådana här muskler, det känns superkul, sa hon i programmet i fjol.

Agneta Sjödin om tuffa tiden efter 16 weeks of hell

Men nu när ett år passerat inser hon att det tuffa träningsprogrammet tärde hårdare på henne än vad hon trott. I podcasten Värvet berättar hon att hon var nära på att gå in i väggen efter de 16 helvetesveckorna.

Annons

– Det var väldigt tufft tyckte jag, och mot slutet så var min kropp så pass slutkörd att jag inte ens orkade träna. De sista veckorna kunde inte jag träna för att mina muskelceller var på botten, avslöjar Agneta Sjödin i intervjun.

Tappade all kraft i kroppen efter det hårda schemat

Tv-profilen fortsätter förklara att kroppen tog så mycket stryk, och att den blivit så pass sliten att hon inte kunde träna på flera månader efter det att inspelningen av programmet var slut.

– Det fanns ingen kraft, den hade gått in i väggen lite, säger Sjödin och menar på att kroppen var helt utmattad.

Agneta Sjödin vill aldrig träna så hårt igen

Agneta Sjödin gör dock klart att den typen av träning kanske funkar för andra – men absolut inte för henne. Det blev för mycket. Kroppen stod inte pall. Och nu en tid efteråt känner hon att hon fått tillbaka energin, hittat en bra balans och nu tränar mer på sitt sätt.

– Nu har jag lagt på mig lite och tycker att det här känns sundare för mig. Nu kan jag leva ett normalt liv, säger Agneta Sjödin och slår fast att hon aldrig kommer träna så hårt igen.

Annons