Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Agnetha Fältskog ville stoppa dokumentär – vädjade i brev

26 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Streamingtjänsten Amazon Prime planerar att släppa en dokumentär om mannen som 2000 dömdes för att ha stalkat Agnetha Fältskog.
Dokumentären har dock gjorts mot Abba-sångerskans vilja – Agnetha Fältskog har i brev vädjat om att den ska stoppas.
– Hon har klargjort tydligt att hon inte vill, säger Abbas manager Görel Hanser till Expressen.
Annons
Agnetha Fältskogs stalker i dokumentär - Malin Roos finner fem felBrand logo
Agnetha Fältskogs stalker i dokumentär - Malin Roos finner fem fel

Det är i maj som dokumentären Take a chance ska ha premiär på streamingtjänsten Amazon Prime. Filmen handlar om den nederländska man som förföljde Agnetha Fältskog i slutet av 90-talet, och som 2000 dömdes till besöksförbud samt utvisades från Sverige i två år. Tre år senare förlängdes också besöksförbudet mot mannen.

Agnetha Fältskog har hela tiden framhållit att hon inte vill att dokumentären ska göras eller sändas – något som den amerikanska streamingtjänsten valt att ignorera.

Annons

Görel Hanser, manager för Abba, säger till Expressen att Amazon Prime har hört av sig till sångerskan, men att hon tagit avstånd.

– De har kontaktat Agnetha och Agnetha har försökt hålla det ifrån sig. Hon har klargjort tydligt att hon inte vill, säger Görel Hanser till tidningen.

Agnetha Fältskog vid Solna tingsrätt 2000 på rättegång mot stalker.
Agnetha Fältskog i tingsrätten 2000, i samband med rättegången mot stalkern.

Agnetha Fältskog vädjade i brev

Hon berättar att sångerskans bolag, Agnetha Fältskog Produktion AB, har vädjat om att dokumentären inte ska sändas, men att det har visat sig omöjligt.

Annons

– Vi kan inte stoppa den. Andreas Lindé som är ansvarig för Agnethas verksamhet har försökt stoppa den. Vi tycker det är respektlöst och väldigt tråkigt, säger Görel Hanser till Expressen.

Andreas Lindé säger till samma tidning att de inte har kunnat göra något för att stoppa dokumentären, men att de i stället har försökt få producenten John Mork att tänka om. Agnetha Fältskog har i ett brev till Mork bett dem tänka om.

– Vi har sagt vad vi tycker om projektet och det har vi skrivit till producenten John Mork, och vad det stod i det brevet vill jag inte gå in på, säger Lindé till Expressen.

Annons