Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Aimee Elizabeth kallas ”världen snålaste miljonär” – serverar kattmat

02 feb, 2021 
Trots att hon är god för över 44 miljoner kronor, så vägrar amerikanen Aimee Elizabeth sträcka en lilltå över sin månadsbudget på 8300 kronor.
Hon kallar sig själv för ”världens snålaste miljonär” – och bjuder sina gäster på kattmat.
– Det sparar pengar, om du inte förstår det så vet jag inte hur jag ska prata med dig, säger hon.
Annons
Så maxar du ditt sparande - 5 tips från sparekonomenBrand logo
Så maxar du ditt sparande - 5 tips från sparekonomen

50-åriga Aimee Elizabeth från Las Vegas kallar sig själv för ”världens snålaste miljonär” – och med god anledning. Trots att hon är god för över 44 miljoner kronor, 5,3 miljoner dollar, så vägrar hon spendera mer än 1000 dollar i månaden. Det är i dagens valutakurs runt 8300 kronor.

I TLC-programmer Extreme cheapskates berättar hon hur hon gör för att spara pengar i alla aspekter av sitt liv.

– Jag håller min varmvattenberedare avstängd. Det tar 22 minuter för den att bli tillräckligt varm för att kunna duscha i, så jag sätter på den varje morgon. Sedan ställer jag klockan på 22 minuter så jag vet exakt när duschen är redo, för gud förbjude att jag skulle slösa ytterligare en minut på varmvattenberedaren.

Aimee menar att tricket med varmvattnet gör att hon sparar ungefär 670 kronor varje månad.

Aimee Elizabeth hävdar också att hon sparar mer än 1,6 miljoner kronor varje år bara för att hon vägrar att köpa något nytt. I köket har hon en kökssvamp som håller på att falla i bitar för att den är så sliten, och bara en kniv – som hon vägrar diska med vatten, för att spara pengar även där.

Annons

Serverar kattmat till sina gäster

Att Aimee Elizabeth bor i ett fint hus är på grund av hennes exmake – han lät henne ta över huset vid skilsmässan, för att han visste att hon annars skulle bosätta sig i ett skyffe för att spara pengar.

Något som gör att Aimee antagligen inte är så populär bland sina vänner är att hon serverar kattmat som mat, då hon räknat ut att det är billigare än att köpa tonfisk på burk.

Att folk blir upprörda av hennes snålhet rör henne dock inte ryggen.

– När jag är så här extrem så tror jag att folk ser det och blir irriterade men jag bryr mig inte. Det sparar pengar, om du inte förstår det så vet jag inte hur jag ska prata med dig, säger hon.

Läs mer:

Annons