Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Alec Baldwin om mötet med Halyna Hutchins familj – efter dödsolyckan

31 okt, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Alec Baldwin
Efter dödskjutningen under inspelningen av filmen Rust uttalar sig nu Alec Baldwin om olyckan.
Han vill se till att förändringar görs så att liknande olyckor inte behöver ske i framtiden.
Annons
TV: 8 väldigt oväntade dödsfall i tv-serierBrand logo
TV: 8 väldigt oväntade dödsfall i tv-serier

Det var den 21 oktober som nyheten kom om att skådespelaren Alec Baldwin av misstag skjutit ihjäl filmfotografen Halyna Hutchins på en inspelning i New Mexico. En polisutredning är full gång och arbetet fortgår med att ta reda på hur en pistol som skulle vara helt ofarlig var laddad med skarp ammunition som också avfyrades.

”Hon var min vän”

Nu har Alec Baldwin mött media och uttalat sig om situationen. Han säger först att han inte får säga något om själva utredningen eftersom den är pågående.

– Hon var min vän. Samma dag som jag kom till Santa Fe för att spela in bjöd jag henne på middag med regissören Joel, säger Alec Baldwin om Halyna Hutchins i ett klipp som Fox News publicerat.

Annons
Halyna Hutchins blev 42 år.
Halyna Hutchins blev 42 år.

Han berättar också att han träffat hennes make Matthew Hutchins och son.

– Jag vet inte hur ska jag beskriva det mötet. Han var väldigt chockad av allt, säger Alec Baldwin och fortsätter:

– Han var överväldigad av sorg. Det sker incidenter med olyckor under filminspelningar då och då, men inget likt detta. Det här är en en på triljonen-händelse.

Alec Baldwin säger att han fortsätt håller kontakt med maken och den 9-åriga sonen, som så klart tar det hela väldigt hårt.

Platsen för olyckan där också regissören Joel Souza skadades.
Platsen för olyckan där också regissören Joel Souza skadades.

Baldwin vill se nya åtgärder

Om han kommer kunna vara med i filmer med vapen igen kan han inte svara på, men säger att han är extremt intresserad av att begränsa användningen av skjutvapen på filminspelningar.

Annons

– Men kom ihåg, hur många kulor har avlossats i filmer och på tv under de senaste 75 åren? Det här är Amerika. Hur många miljarder under de senaste 75 åren? Och nästan alla utan någon olycka, säger Alec Baldwin och forsätter:

– Vi måste inse att när det går fel – och i denna fruktansvärda, katastrofala saken – så måste nya åtgärder vidtas. Gummipistoler, plastpistoler – inga riktiga vapen på inspelningar. Det är inte upp till mig att bestämma. Det är av yttersta vikt att ni förstår att jag inte är någon expert på det här området. Vad än andra människor bestämmer är den bästa vägen framåt för att skydda människors säkerhet på filminspelningar, så är jag för det och jag kommer att samarbeta på alla sätt jag kan.

Alec Baldwin säger också att han inte tror att inspelningen av Rust kommer fortsätta.

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som gått
Annons