Vi har sett honom som livsfarlig make i Big Little Lies och som blodtörstande vampyr i True Blood. Nu är Alexander Skarsgård åter aktuell i en riktigt mörk tv-serie.

I vinter har nämligen The Little Drummer Girl premiär, ett samarbete mellan brittiska BBC och amerikanska AMC. Storyn baseras på spionromanen av John le Carré med samma namn och utspelar sig under 1970-talets konspirationstäta tillvaro med kalla krigets konflikter ständigt närvarande.

Här möter vi den unga skådespelerskan Charlie (Florence Pugh), som under ett teaterframträdande i Grekland plötsligt kastas in i en skuggvärld full av lönnmördare och hemliga agenter. Det dröjer inte länge innan hon möter den mystiske Becker (Skarsgård, såklart) och inleder en relation som är allt annat än säker.

I ett inlägg på sitt Instagramkonto berättar Pugh om hur det var att spela mot den gänglige svensken, som mäter 1,94 meter över marken.

En längdskillnad som aldrig blir tråkig”, skriver hon i bildtexten och förklarar vidare att hon ofta fick stå på bland annat lådor och trappsteg för att nå upp till Skarsgård.

Miniserien sägs vara BBC:s största satsning på flera år och en stark utmanare till höstens populära tv-premiärer på exempelvis Netflix, enligt kritikerna. Att det dessutom är skaparna från Emmy-belönade The Night Manager som ligger bakom bådar också gott.

The Little Drummer Girl har Sverigepremiär på C More den 13 december i år.

Se trailern till The Little Drummer Girl:

Läs också:

Höstens seriepremiärer på Netflix, HBO och SVT

Allt vi vet om nya tv-serien My brilliant friend

Nya Netflix-dokumentären blickar tillbaka på 70-talets feminismrörelse

Foto: BBC//Youtube