Bachelorette 2022
Se 5 kändispar när de började dejta vs nu
0:50

Efter reklamen: Se 5 kändispar när de började dejta vs nu

(0:50)

Slå på ljud

Det var 2021 som Bachelorette äntligen kom till Sverige. I den förra säsongen fick vi följa Julia Franzén i hennes jakt på kärlek – och programmet fick ett minst sagt rafflande slut.

Julia valde att ge sin sista ros till Jesper Guldbrandsen, men när de tog plats i “Efter sista rosen” stod det klart att det inte blev något “och så levde de lyckliga i alla sina dagar” för dem. Däremot avslöjade Julia att hon istället börjat träffa Felix Almsved igen, det vill säga killen hon valde bort i finalen för Jesper.

Men i slutändan var det ingen av killarna i Bachelorette som vann Julias hjärta. Istället blev hon tillsammans med sitt ex, kändisfotografen Bingo Rimér.

Även om den första säsongen av Bachelorette inte slutade i långvarig kärlek så har vi fått se bevis på att det faktiskt kan fungera i motsvarigheten Bachelor. Till exempel fann Sebastian och Ida varandra 2021 och i årets upplaga av programmet träffades Sia och Isa som i dag lever lyckliga ihop.

Så lever vinnarparen från Bachelor idag – säsongerna genom åren

Vi hoppas på en liknande kärlekssaga i den nya säsongen av Bachelorette – och kan inte vänta tills vi får se vem som kommer stå där med den sista rosen!

Olivia Birgersson är Bachelorette 2022

I år är det 26-åriga Olivia Birgersson från Stockholm som försöker hitta kärleken i programmet. Olivia vill leva ett händelsefullt liv, rikt på både upplevelser och på kärlek. I Nyhetsmorgon berättar hon att hon vill kunna blicka tillbaka på sitt liv som gammal och känna att hon hade kul.

– Som person har jag väldigt mycket energi. Jag älskar livet, älskar att skratta, berättar hon i programmet.

Nu känner Olivia att hon har landat och blivit mer trygg i sig själv. Därför är hon också redo för den stora kärleken och söker sin framtida man i Bachelorette 2022.

– Efter att ha varit singel ett bra tag är jag nu redo för nästa steg i livet! Min drömkille är en trygg, rolig och omtänksam person som har glimten i ögat och inte tar livet allt för seriöst, säger Olivia i ett pressmeddelande.

8 kändisar som gled in i varandras DM – och blev ihop

Här är alla deltagare i Bachelorette 2022

Men vilka är egentligen killarna som ska undersöka om de är en bra match med Olivia Birgersson?

Malin “Praktikant-Malin” Stenbäck som är programledare för Bachelorette beskriver deltagarna som: “Ett härligt gäng killar med olika bakgrunder och erfarenheter som har rest ner till Grekland med det gemensamma målet att vinna Olivias hjärta”.

Killarna i Bachelorette 2022

– Tittarna kan förvänta sig en pirrig säsong fylld av romantik, drama, tårar och oväntade överraskningar längs vägen, berättar hon vidare i ett pressmeddelande.

De tävlande i Bachelorette 2022 är:

 • Zimon Wisjö, 28, Falun, fältgeotekniker.
 • Simon Liljeström, 30, Linköping, fastighetsförvaltare.
 • Oscar Batres, 32, Ängelholm, DJ och kläddesigner.
 • André Andersson, 26, Örnsköldsvik, studerande.
 • Kristian Toroi, 31, Borås, specialistsäljare.
 • Philip Ström, 25, Kungsbacka, bilförsäljare.
 • Rasmus Allard, 28, Linköping, team Leader.
 • Oliver Pallace, 27, Karlstad, butikssäljare.
 • Michell Halilovic, 23, Staffanstorp, multiartist.
 • Chidiegwu Chidi, 27, Göteborg, modell.
 • Oskar Torin, 24, Munkedal, butikssäljare.
 • Roman Rosenkrans, 34, Nynäshamn, betonghåltagare.

Olivia Birgersson säger ifrån efter utseendekommentar

En särskilt färgstark deltagare checkar in aningen senare än resterande; norska DJ:n Lloyd Lawrence, 31. Genast gör han ett starkt intryck på både Olivia Birgersson och övriga killar i Bachelorette-huset. Han börjar nämligen med att kommentera Olivias utseende.

– Du är snyggare i verkligheten än på din presentationsvideo, säger han vid deras första möte.

När de senare går på dejt tar han återigen upp att han tycker att hon ser bättre ut i verkligheten.

– Onödig kommentar. Jag personligen tycker inte att man slänger ur sig något sådant, säger Olivia i programmet.

Hon tydliggör för Lloyd att han bara får stanna kvar på ett villkor; att han skärper sig.

Därför känner du igen Lloyd Lawrence

Kanske tycker du att Lloyd Lawrence ser bekant ut? Det är inte så märkligt om du känner igen honom, med tanke på att det inte är första gången som han är med i reality-tv. Han har exempelvis varit med i norska Ex on the Beach, norska Farmen och svenska Hemliga beundrare.

Han kan också synas i svenska realitykretsar och har umgåtts flitigt med andra Ex on the Beach-profiler. Bland annat har han gjort en låt med tillhörande musikvideo tillsammans med Johannes “Leonidas” Ulmefors.

Bachelorette går att streama på TV4 Play på måndagar.

Mest läst