Många drömmer om att lämna det hektiska livet i stan för en lugnare tillvaro på landet. Brita Zackari och Kalle Wahlström Zackari har länge drömt om just detta. Och i september 2018 gjorde de slag i saken, och skrev på kontraktet för gården med det röda boningshuset.

– Det är en dröm som blir sann, att få göra det här. Att få bo på landet, ha djur, ha traktor och ha användning för en fyrhjuling, säger Kalle i programmet.

Brita och Kalle renoverar själva

Paret som inte kan något hur man sköter ett lantbruk är båda pirriga när de skriver på kontraktet. De har båda växt upp på landet, men ingen av dem har erfarenhet av hur det är att sköta en gård. Förutom boningshus består gården av en lada, verkstad, gästhus, hundhus, gym, garage och ett skjul för traktorn.

Kalle och Brita på gården

I serien som består av åtta avsnitt får vi följa familjen när de renoverar, bygger och installerar djuren på plats. Familjen som består av Kalle, 39 och Brita, 37, Kalles 14-åriga son Glenn, parets gemensamma dotter Essa, 3 och så småningom även bebisen Björn. Kalle och Brita är sedan tidigare kända för tv-publiken med program som ”Kalles och Britas sex liv” och ”Kalles och Britas hälsoresa” för SVT.

Gården ligger utanför Nynäshamn

Gården utanför Nynäshamn har legat där sedan 1498 och har stått tom under flera år och är i behov av renovering. Att det blev just Nynäshamn som de köpte sin gård i är kanske inte så konstigt, paret hade tidigare ett sommartorp i Sorunda som ligger alldeles i närheten av gården.

Paret som planerar att göra så mycket av jobbet som möjligt själva och med hjälp av familj och vänner med renoveringen så att djur och människor kan flytta in. Tittarna får följa Brita och Kalle genom fuktskador, renovering och när de första djuren, små nykläckta kycklingar,  flyttar in och så småningom får sällskap av får.

Brita Zackari Hjälp vi har köpt en bondgård

Brita lyfter parketten och ser vad som finns under.

I det första avsnittet får vi se när Brita hittar originalgolven – skurgolven –  i boningshuset som täcktes över någon gång på 1950-talet.

Hjälp vi har köpt en bondgård! sänds i SVT1 den 1 april 21.30, samtliga åtta avsnitt finns samma dag tillgängliga på SVT Play.

Foto: Tomma Tunnor

LÄS MER: 
Brita Zackari berättar ärligt om sin egen hälsoresa

Brita Zackari säljer sitt torp – titta in