amy-schumer-feminism

Både Sarah Jessica Parker och Kim Kardashian har nyligen sagt att de inte är feminister. Något som kan tyckas lite märkligt i dagen samhälle, men uppenbarligen har människor fortfarande väldigt olika syn på vad feminism är.

När Kim Kardashian förklarade varför hon inte såg sig själv som feminist motiverade hon det bland annat med att hon inte är den typ av tjej som behöver gå runt och visa bröstvårtorna, och därför ville hon inte identifiera sig som feminist. Sarah Jessica Parker sa att hon tror på jämställdhet men att hon inte anser att det finns så mycket som behöver åtgärdas för att hon behöver kalla sig feminist.

Men nyligen gick den hyllade komikern Amy Schumer ut i en intervju på BBC Newsnight och förklarade vad hon tycker om människor som inte vill kalla sig feminister.

– Jag tror att alla som inte är feminister är vansinniga. Jag tror att de inte förstår vad feminism betyder, säger hon och fortsätter.

– Det betyder bara jämställdhet för kvinnor. Men jag tror att ordet har helt olika betydelse för olika människor. Om någon säger till mig: ”Du är väl inte feminist?” Svarar jag: ”Självklart är jag det. Självklart vill jag ha lika rättigheter för kvinnor…” Feminism handlar bara om att kvinnor ska ha social, politisk och ekonomisk jämställdhet, säger hon.

Och svårare än så är det inte.

Det är inte första gången Amy Schumer sätter ner foten. Nyligen uppträdde hon i Stockholm när en man i publiken ropade åt henne att ”visa pattarna”. Se hennes underbara svar på tal här!

Läs även: Mia Skäringer hyllas för starkt inlägg om våldtäkt

Mest läst