Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Så förvandlades Ana de Armas till Marilyn Monroe

03 okt, 2022 
AvLinda Strömbäck
AvLinda Strömbäck
Fotograftt, Instagram, Youtube
Marilyn Monroe och Ana de Armas
Nyligen hade filmen Blonde premiär med stjärnskottet Ana de Armas i spetsen. För att transformera skådespelaren till en av världens mest kända skönhetsikoner krävdes bland annat peruker och proteser. Se hur Ana de Armas transformerades till Marilyn Monroe här!
Annons
Video: 5 ikoniska stilögonblick med Marilyn MonroeBrand logo
Video: 5 ikoniska stilögonblick med Marilyn Monroe

Filmen Blonde, baserad på boken av Joyce Carol Oats med samma namn, hade nyligen premiär på Netflix. I storyn får vi följa världens mest kända skönhetsikon Marilyn Monroe, men genom en mycket mindre glamorös lins än tidigare. Uppdraget att porträttera Marilyn i filmatiseringen, fick kubanska skådespelaren Ana de Armas. Beslutet kritiserades till en början då man ansåg att Ana var för olik karaktären hon skulle spela, och att en kopia av ikonen var ett faktum för filmens framgång. Efter trailern kom ut fick många ta tillbaka sina fördomar kring rollsättningen. Ana de Armas är nämligen en dubbelgångare av Marilyn Monroe i nya filmen Blonde.

Annons

Så här gick förvandlingen till!

Ana de Armas
Ana de Armas

Ana de Armas som Marilyn Monroe

Den kubanska brunetten Ana de Armas, fick inför förvandlingen till den amerikanska blondinen Marilyn, spendera minst två timmar dagligen i sminkstolen. Hon jobbade också med en dialekt-coach för att kunna prata precis som Marilyn, och en koreograf för att röra sig som Marilyn. Och kombinationen av Anas skådespelartalang, ett stort hårteam och ett begåvat sminkteam, var det som sedan skulle resultera i en kopia av Marilyn Monroe – till den nivån att inte ens teamet kunde se skillnad på Marilyn och Ana.

Annons
Ana de Armas som Marilyn Monroe i Blonde
Ana de Armas som Marilyn Monroe i Blonde
Ana de Armas som Marilyn Monroe
Ana de Armas som Marilyn Monroe
Annons

– Jag kommer ihåg när hårteamet skickade bilder under filminspelningen och jag svarade: jaha, det här är inspirationsbilderna på Marilyn? Och dem svarade: nej nej, dem är från idag. Jag trodde verkligen att det var arkivbilder på Marilyn Monroe, berättar hårexperten Rob Pickens för Allure, som skapade fem peruker till filmen.

Marilyn Monroes hår

Inför Anas förvandling till Marilyn var hon även tvungen att dölja sitt mörka hår innan perukerna kunde användas. Hårteamet använde sig utav en Olaplex-behandling som täckte Anas riktiga hår, och sedan hudfärgade strumpor och proteser för att täcka hennes huvud. Teamet skapade totalt 100 olika hårlooks för Ana, alla inspirerade av Marilyns verkliga looks – där 50-60 stycken av dem syns i filmen.

Annons

Marilyn Monroes smink

När Marilyn Monroes smink-necessär såldes på auktion 1999, upptäcktes en foundation av märket Anita of Denmark DayDew – som fortfarande finns idag. Marilyn brukade även använda Vaselin för att få till sitt filmstjärne-glow. Men sminkproffset Tina Roesler Kerwin, valde att använda en lite mer modern foundation-favorit till filmen Blonde – nämligen Charlotte Tilburys Hollywood Flawless Filter Foundation. Ana fick även använda kontaktlinser för att dölja sina bruna ögon och framhäva Marilyns blå, och massor av lösögonfransar för att göra ögonformen mer lik Marilyns – bland annat genom fransar från märket LashLash.

Annons
Ana de Armas som Marilyn Monroe
Ana de Armas som Marilyn Monroe

Marilyn Monroes ögonbryn

Ana fick också besöka en brynspecialist där hon fick bleka sina mörka bryn till blonda, och forma dem till den typiska 50/60-tals looken.

Annons

– Hon grät första gången när hon såg hur det blev. Hon har ju egentligen väldigt mörkt hår så hon såg väldigt annorlunda ut med så ljusa bryn. Men när hon fick se helheten med perukerna och allt, så förstod hon grejen, berättar Kerwin för Allure.

Ana som Marilyn
Ana som Marilyn
Annons

Kerwin berättar också att det viktigaste i att förvandla Ana till Marilyn, var inte att försöka kopiera Monroes look och klistra in på Ana, utan att istället genom specifika detaljer försöka göra fantasin till verklighet.

– Vi ville verkligen göra Marilyns fans nöjda. De skulle nog inte tro oss om de visste hur många foton av Marilyn vi använt för att matcha i filmen. Början eller slutet av flera scener involverar nämligen ett ikoniskt foto av henne. Jag hoppas verkligen att fansen kommer älska det.

Se hela förvandlingen här!

Källa: Allure

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons