Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Andra avenyn-skådespelaren Bill Hugg död – blev 67 år

25 jan, 2023 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografAdam Ihse/TT, Roger Tillberg/TT
Bill Hugg, känd från bland annat Andra avenyn, har gått bort enligt Aftonbladet.
Han blev 67 år.
Annons
Nyhetshändelser som präglat världen 2022Brand logo
Nyhetshändelser som präglat världen 2022

Mellan 2007 och 2010 spelade Bill Hugg psykologen Rasmus Fagerlind i fler än 120 avsnitt av dramaserien Andra avenyn. Där spelade han mot bland andra Alicia Vikander, Hans Mosesson och Nanna Blondell.

Hustrun Katarinas ord om makens död

Den 15 januari i år gick han bort till följder av en hjärntumör, något som hans hustru sedan 21 år tillbaka berättar för Aftonbladet.

– Det var tio månader sedan som det upptäcktes att han hade en hjärntumör, en riktigt elak hjärntumör. Sedan dess har vi kämpat för att det ska bli så bra som möjligt och att han ska bli friskare, men sedan tog den över helt enkelt. Han kämpade och kämpade, Katarina Lundgren-Hugg, 58, till tidningen.

Bill Hugg vårdades sin sista tid i hemmet, och kunde somna in omgiven av sin familj. Han och hustrun var ihop i 32 år och fick dottern Lili, 25, tillsammans.

Annons

– Både jag och vår dotter upplever att vi är i någon slags dimma, det är en overklighetskänsla, säger Katarina Lundgren-Hugg till Aftonbladet och fortsätter:

– Det är en sorg och en tomhet. Jag är oerhört tacksam över alla goda vänner som vi har som hört av sig. Vi har fått höra så många historier om hur mycket Bill har betytt för människor och då blir man glad mitt uppe i alltihop.

Var aktiv i 36 år

Förutom sin roll i Andra avenyn spelade Bill Hugg i bland annat Tunna blå linjen, De utvalda och Rebecka Martinsson.

Han var också en scenskådespelare och medverkade i flera uppsättningar vid Malmö stadsteater, och spelade Terje i den svenska uppsättningen av Abba-musikalen Mamma Mia!

Hans första filmroll var i Sanning och konsekvens från 1987.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons