Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Andreas Weises uppväxt med Arne: “Inte den förälder jag hade behövt”

08 dec, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
andeas weise
Under pandemin har Andreas Weise haft tid för reflektion, och nu gör han klart att livet som kändisson inte varit enkel.
”Pappa var mer en kompis, mamma drog det stora lasset”, säger han nu.
Annons
Julvärdarna i SVT de senaste 20 årenBrand logo
Julvärdarna i SVT de senaste 20 åren

Tvåbarnspappan och artisten Andreas Weise, 35, har under de senaste året kommit till insikt vad gäller sin barndom. Och han gör klart att livet som kändisson satt sina spår i hans utveckling och att han som liten aldrig kände sig bra nog. Nu tar han bladet från munnen och förklarar att ungdomsåren varit både tuffa och plågsamma.

Andreas Weises ord om att vara kändisson

Det var först efter att han själv blivit pappan som Andreas fått perspektiv på uppväxten där han stod i rampljuset som Arne Weises son.

Annons

– Det har jag fått leva med. Jag har varit generös genom åren och inte sagt vad jag har tyckt om det, men jag känner att jag inte orkar fejka det. Jag har lidit något enormt av det, för jag har aldrig kunnat hitta mig själv, från det att jag var liten. För mig var vändpunkten när jag fick barn. Man slutar att bry sig om såna grejer när man får barn, berättar han nu i Expressen och förklarar vidare om hur pappans bortgång 2019 förändrade hans liv.

Andreas Weise: Pappa var inte den föräldern som jag behövde

– Jag skulle säga att vi, sedan det hände har det hänt väldigt mycket. Jag har haft barn i fyra år och hittat lite vilken förälder jag är och vill vara, och vilken förälder min pappa var. I det har jag insett att min pappa inte var en förälder, han var en kompis mer. Han var inte en förälder, som jag hade behövt. Där har min mamma varit den som dragit det stora lasset. Pappa var mer en glad kompis, men jag hade behövt en förälder, som jag är till mina barn, säger han i tidningen.

Annons
Arne Weise och sonen Andreas Weise på premiär av Djungelboken - the musical på Stockholm Waterfront 2018.

Andreas Weises familjeliv

Idag lever Andreas Weise familjeliv med Sofie Brange, 34, och dottern Ava, 3, och sonen August, 1, ute på Lidingö i Stockholm. Andreas Weise är just nu aktuell med nya singeln The Yuletide Bells, och julkonsert Christmas Evening på Södra teatern i Stockholm.

Andreas Weise och stora kärleken Sofie Brange under finalen av Stjärnornas Stjärna 2019.

Sonen August på pappa Andreas Instagram

Annons