Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Anna Lindmarkers dolda kamp bakom kulisserna på TV4 Nyheterna

12 okt, 2020 
AvAlice Göransson
FotografOlle Sporrong/TT
Anna Lindmarker är för TV4-tittarna ett välkänt ansikte. Men jobbet som nyhetsankare är inte alltid lätt. Nu berättar Anna om stressen och pressen – och att det ibland brister för henne.
Annons

Anna Lindmarker, 59, är ett välkänt ansikte i rutan på TV4. Hon började tidigt med journalistik, först på Lokalradion, sedan Ekot, Aktuellt och nu som nyhetsankare på TV4 Nyheterna.

Det som de flesta tittare förknippar Anna med just nu är kanske det amerikanska presidentvalet. Hon har guidat tittarna genom flera USA-valvakor och i november blir det ett fjärde när det ska avgöras om det blir Trump eller Biden som ska styra landet.

Nu berättar Anna Lindmarker om sitt jobb och all stress och press i en intervju i Expressen. Då det kan bli väldigt högt tempo på jobbet och det är flera starka viljor iblandade händer det då och då att Anna ryter ifrån till sina kolleger.

– Jodå, det händer. Jag har skrikit åt kollegor i stressade situationer och när det hettat till om vad vi ska toppa med i vår kommande sändning. Det är viktigt att reda ut det efteråt, säger Anna till Expressen.

Känslosamma ämnen

I jobbet som nyhetsankare får Anna läsa upp väldigt allvarliga saker ibland. För Expressen säger hon att hon fortfarande är en människa och inte bara nyhetsankare – vilket gör att hon ibland blir starkt påverkad av nyheterna hon rapporterar.

Annons

– Det händer hela tiden otäcka saker i världen. Det är väldigt många människor som lider. Självklart måste jag ta in det när jag förmedlar till tittarna, men man måste hålla det ifrån sig under en sändning.

Anna får frågan om det inte blir så att det ibland brister för henne när det hänt något hemskt.

– Jo, jag gråter ibland efter sändningar, säger Anna.

Gillade hur det var förr

I en intervju med Expressen för två år sedan berättade hon om vad som kunde få henne att bli arg gällande jobbet.

– En period tyckte jag att vi på TV4 körde alldeles för många pushnotiser i mobilen för saker som inte var så viktiga. Innan jag går upp i en livesändning vill jag helst ha någon gäst att prata med, jag tycker inte att det blir bra annars.

– Men det är inte säkert att jag har rätt, jag är ju gammel-tv. Jag försöker hitta rätt och anpassa mig. Man måste peka i en riktning och övertyga mig som har varit så länge i yrket - och då gör jag det så gärna, sa hon då.

Läs mer:

Annons