Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Anna Sahlenes barn går i mammas fotspår – här är Lily och Orlando i dag

02 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografCharlotte Brunzell/TT, Instagram
Skådespelaren och artisten Anna Sahlene har två barn tillsammans med kärleken Jimmy Wahlsteen.
Nu följer både sonen och dottern i mammas fotspår och satsar på en karriär inom underhållning.
– Då får man bara supporta det... Det är ingen lätt bransch, berättade stjärnan för Hänt i fjol.
Annons
7 oväntade saker du kanske inte visste om Astrid Lindgrens böckerBrand logo
7 oväntade saker du kanske inte visste om Astrid Lindgrens böcker


Hon är en del av Astrid Lindgrens kulturarv, hon har blivit en ikon i Eurovision Song Contest-sammanhang och hon gör rösten till ett antal älskade Disneykaraktärer.

Anna Sahlene var själv bara nio år när hon castades till filmatiseringen av Alla vi barn i Bullerbyn-böckerna.

I dag går hennes barn; dottern Lily Wahlsteen, 16, och sonen Orlando Wahlsteen, 11, i mammas fotspår och slår sig in i underhållningsbranschen med stora framgångar.

Anna Sahlenes och maken Jimmys beslut: Stötta barnen

Efter tio år som förlovade gifte sig Anna med barnens pappa tillika musikern Jimmy Wahlsteen år 2010 under en intim ceremoni på tillflyktsorten Gotland.

Då de båda befinner sig i underhållningsbranschen kände de ett ansvar att ge barnen en rättvis bild av hur hård den kan vara emellanåt.

Annons

I en intervju med nöjessajten Hänt från i fjol berättar Anna att hon aldrig pushat för att de ska arbeta i industrin, men att hon inte tror på ”säga nej när lusten kallar”.

– Då får man bara supporta det. Både jag och min man Jimmy kan hjälpa till genom att säga ”Det här är din passion och en stor del av den du är, men det är också ett arbete och man ska inte värdera sitt eget värde som människa efter hur det går”. Det är inte en lätt bransch.

16-åriga Lily Wahlsteens imponerande karriär: ”I sitt rätta element”

Dottern Lily har tagit vara på sin mors skådespelarkarriär och satsar stenhårt på det. Trots hennes blott 16 år har hon redan landat flera stora roller, både på filmduken och på teaterscenen.

Hon har förkroppsligat tjejtjusaren Sunes drömtjej Sophie i flera av de nya filmerna om familjen Andersson och även gjort rollen som Roberta i filmen Nelly Rapp – monsteragent från 2020, i vilken hon spelade mot bland andra Johan Rheborg, Marianne Mörck och Björn Gustafsson. Samma år spelade hon också Thora i filmen Berts dagbok.

Annons

Lily är dessutom aktuell med en roll i föreställningen Peter Pan går åt helvete, som just nu går att se på Cirkus i Stockholm.

Under åren som aktiv skådespelare har hon även hunnit med ett projekt där både hon och mamma Anna ingick i rolluppsättningen av musikalen Annie år 2019.

– Det beror på hur man mäter milstolpar och framgång. För några år sedan så stod jag på scen, i föreställningen Annie, mot min dotter Lily. Hon spelade huvudrollen Annie och jag spelade en av de vuxna karaktärerna. Att se henne skina och glänsa på scenen, i sitt rätta element. Det var väldigt stort för mig personligen, berättade Anna för sajten förra året.

Anna Sahlene (röd klänning, sjätte från vänster i bild) och dottern Lily Wahlsteen (röd klänning, femte från höger i bild) spelade mot varandra i musikalen Annie år 2019.
Anna Sahlene (röd klänning, sjätte från vänster i bild) och dottern Lily Wahlsteen (röd klänning, femte från höger i bild) spelade mot varandra i musikalen Annie.

Anna Sahlenes stolthet över Orlandos mod: Han inspirerar

Orlando är, sina elva år till trots, redan en mångsysslare av rang i underhållningsbranschen. Precis som mamma har han arbetar han med att dubba film och han bland annat gjort rösten till huvudrollen Luca i Disneys film med samma namn från 2021. Han syns även i SVT:s tv-serie Lea.

Annons

Förra helgen stod Orlando för ett storstilat intåg i TV4:s tävlingsprogram Talang. Här visade han upp sin bredd genom att uppträda med ett nummer som innehöll både sång, beatbox och karate

I en ny intervju med nöjessajten Hänt berättade Anna att hon var mycket stolt över sonens insats i programmet – och framför allt det faktum att han alltid vågat gå sin egen väg och ha sin egen stil.

Anna Sahlene och sonen Orlando Wahlsteen tillsammans på röda mattan inför biopremiären av The Batman.
Anna Sahlene och sonen Orlando Wahlsteen tillsammans på röda mattan inför biopremiären av The Batman.

Samtidigt uttrycker hon sig provocerad över att folk hela tiden ska ifrågasätta sonens könstillhörighet, på grund av att han har långt hår. Något som Anna tycker är sanslöst, i dagens samhälle.

– Det är väl en sak att folk kan ta fel. Men sedan när han uttryckligen säger att han är en kille, då får folk fanimej lyssna på det, och då får det vara nog! Då lyssnar man. Då räcker det, konstaterar hon och fortsätter:

– För jag tänker att det är så fruktansvärt inskränkt annars för alla barn. Jag tror att det är ganska många killar som skulle tycka att det var snyggt med långt hår, men inte vågar. Det är tråkigt att vi inte har kommit längre... Men då tänker jag att Orlando, han ska inte behöva axla någon slags förebildsroll som elvaåring, men om han kan inspirera någon annan liten grabb eller tjej att ha sin egen stil, så är det ju fantastiskt!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons