Mary Crawley-(Michelle-Dockery)-i-Downton-Abbey

Efter sex säsonger fick tittarna säga hejdå till familjen Crawley och Downton Abbey. Men nu kommer en efterlängtad nyhet för dig som inte kan få nog av det populära kostymdramat – Downton Abbey blir långfilm!

Vad handlar den om?

Än så länge är det få detaljer som har avslöjats om den kommande filmen, men enligt The Guardian kommer den att starta där sista säsongen slutade – nämligen år 1926. Manus kommer seriens skapare Julian Fellows stå för, och regissör kommer att vara Brian Percival som har tidigare erfarenhet av långfilmer och bland annat ligger bakom filmen Boktjuven från 2013 med Geoffrey Rush.

Vilka skådespelare är med?

Skådespelarna i originalserien kommer också att återförenas inför filminspelningen – bland andra Maggie Smith, Michelle Dockers och Hugh Bonneville.

– När tv-serien tog slut var det vår dröm att förse alla miljontals fans världen över med en film. Och nu, efter att ha samlat ihop så många stjärnor, kommer vi snart att gå in för produktion, skriver filmens producent Gareth Neame i ett uttalande.

Serien har genom åren fått ta emot flera priser sedan premiären år 2010. Sammanlagt har den plockat hem hela 15 Emmy-statyetter och tre Golden Globes.

När får Downton Abbey-filmen premiär?

Filmens producenter bekräftar via en tweet från ”Downton Abbeys” officiella konto att inspelningen börjar senare i sommar. Något premiärdatum har ännu inte släppts.

Läs även:

Se klänningarna från Downton Abbey i Sverige

Titti Schultz: Så gick det när jag skulle besöka Downton Abbey

Ryktet: Downton Abbey blir film

Källa: TheGuardian.com Foto: IBL

Mest läst