Första bilden på prins Harry och Meghan Markles son

Klockan 05.26 den 6 maj blev prins Harry och Meghan Markle föräldrar för första gången. Paret fick en liten son på drygt 3 200 gram, och i en intervju med BBC berättade prins Harry hur det kändes som att han svävade på moln. Han förklarade också sin kärlek till Meghan Markle, och var noga med att poängtera hur stolt och imponerad han var över sin fru och alla andra kvinnor som genomgår en förlossning.

”Hur en kvinna gör det där, det de gör, går inte att förstå”, sa han bland annat i intervjun med den brittiska kanalen.

Nu har de nyblivna föräldrarna publicerat en första bild på det lilla barnet.

Meghan Markle, prins Harry och deras son

Därför är prins Harry och Meghan Markles son unik

Prins Harry och Meghan Markles son är på plats sju i den brittiska tronföljden, och det är inte speciellt troligt att han kommer att bli varken prins eller kung.

Däremot blir det senaste nytillskottet i den brittiska kungafamiljen unik på sitt sätt. Prins Harry och Meghan Markles son har nämligen dubbla medborgarskap. Det beror på att Meghan Markle fortfarande är amerikansk medborgare, och barnet per automatik ärver både mamman och pappans medborgarskap.

Enligt uppgifter ska Meghan Markle vara i full gång med att bli brittisk medborgare, men den processen tar många år. Dessutom är det inte säkert att hertiginnan av Sussex kommer att avsäga sig sitt amerikanska medborgarskap ändå, utan bestämmer sig för att ha dubbelt.

Foto: TT

Läs mer:

Meghan Markle och prins Harry har blivit föräldrar!

Prins Harry och Meghan Markle startar eget instagramkonto

Meghan Markle bär vårens trendigaste sneakers – köp dem här!

Se de sockersöta bakverken från Meghan Markles babyshower