Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill fick sitt tredje barn, en dotter, klockan 00.41 den 9 mars 2018. Kungahuset berättade om glädjenyheten under fredagsmorgonen på sin hemsida:

”Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Madeleine fredagen den 9 mars 2018 klockan 00.41 nedkom med ett friskt och välmående barn på Danderyds sjukhus. Såväl mor som barn mår bra.”

Den lilla flickan är 50 centimeter lång och vägde 3465 gram.

– Vi är mycket glada över tillökningen i vår familj och att Leonore och Nicolas har fått sitt efterlängtade syskon. De ser mycket fram emot att träffa sin nya lillasyster, säger Chris O’Neill i ett pressmeddelande.

Foto: Christopher O’Neill/Kungahuset.se

Chris O’Neill var med på Danderyds sjukhus under hela förlossningen och såväl mor som barn uppges må bra.

– Prinsessan Madeleine och barnet mår bra och de är självklart väldigt tacksamma och glada över den nya familjemedlemmen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, till Aftonbladet.

Den nyblivne trebarnspappa mötte medierna utanför BB.

– Det känns fantastiskt. Vi kom hit i går kväll och allting gick väldigt smidigt, och som man hoppas så gick allting också bra med förlossningen, sa han enligt Expressen.

Chris svarade också på frågor om barnets utseende.

– Hon är väldigt lik Nicolas som han såg ut när han föddes. Men hon har lite mer hår. Hon är väldigt söt!

Den nyfödda barnet har plats nummer tio i tronföljden. Till skillnad från tidigare kungliga födslar kommer ingen pressträff att hållas denna gång.

– Vi har valt att inte hålla någon presskonferens den här gången. Det är alltid beroende på olika tidsaspekter och så vidare, säger Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har sedan i söndags varit på semester i Klosters i Schweiz och tanken var att kungaparet skulle stanna där till mitten av mars. Men enligt Expressen reser kungen och drottningen hem till Sverige under fredagen för att träffa sitt sjunde barnbarn.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är bosatta i London, men kom till Sverige i mitten av februari inför förlossningen. Sedan tidigare har paret prinsessan Leonore, 4, och prins Nicolas, 2. Prinsessan Leonore föddes i New York när paret var bosatta där, medan prins Nicolas föddes i Stockholm, strax innan familjen flyttade till London.

Prinsessan Madeleine berättade om graviditeten på sin Facebooksida redan i slutet av augusti.

Hon skrev då: ”Chris och jag är överlyckliga över att meddela att jag väntar barn. Vi ser fram emot att fyra blir fem.”

Av: Ida Gustafsson & Nanna von Knorring
FOTO: IBL

Läs även:

Madeleine bar ”favorit i repris” – se bilderna på klänningen här

Madeleines snygga gravidstil – helsvart från topp till tå

Chris O’Neill i unik intervju: ”Jag har städat badrum och skrubbat toaletter”