1:38

Efter reklamen: 5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon

(1:38)

Bengt Magnusson har varit programledare och nyhetsuppläsare i TV4 sedan kanalen grundades 1990. Genom åren har han varit programledare i morgonprogrammet Nyhetsmorgon, ställt kunniga deltagare mot väggen i Vem vill bli miljonär? och hållit i otaliga nyhetssändningar i TV4-nyheterna.

Idag har profilen hunnit passera 70, men trots det är han inte intresserad av att lägga jobbet på hyllan helt – istället fortsätter han jobba halvtid på TV4.

– Nej, så länge jag kan fortsätta och Fyran vill att jag fortsätter så är det en förmån att kunna ha kvar kontakten med jobbet och med arbetskamraterna, det är en ynnest, har han sagt till Aftonbladet.

Täppas Fogelberg hotades efter orden i radio – så lever han idag

Under pandemin hade Bengt Magnusson dock inget val än att ta ett steg tillbaka. På grund av sin ålder sågs han som riskgrupp, och portades från TV4 under sju månaders tid för sin egen skull, skriver Svensk Damtidning.

Kampen mot cancer – egna sjukdomen

Bara några år före coronapandemin drabbades Bengt Magnusson av testikelcancer, något som kom som en stor chock för honom.

– Det kom som en total överraskning. Jag hade inte en tanke på att det var cancer. Jag sökte hjälp för att jag hade en irritation i ljumsken, sedan gick allting väldigt fort. Jag opererades först på Danderyds sjukhus, sedan fördes jag till Radiumhemmet. De allra flesta överlever så jag blev egentligen aldrig särskilt orolig. Sedan tog det ett antal gånger med cellgifter så det var en sommar då jag åkte in och ut, men jag hade inte så ont av cellgifterna heller så det var tur i oturen.

Efter cancerskräcken har Bengt Magnusson flera år på raken varit programledare för cancergalan Tillsammans mot cancer som sänds på kanalen varje år, bland annat med kollegan Tilde de Paula Eby. Idag mår han bra, men går på regelbundna undersökningar.

– Hälsan är god och den kontrolleras en gång i halvåret. Jag träffar även cancerläkaren en gång om året och jag är fortsatt godkänd i protokollet, berättade han några år efter att ha drabbats av cancer, i en intervju med Expressen.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Mer läsning

Femina