Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Beyoncé: "Jag har accepterat hur min kropp vill se ut"

08 aug, 2018 
AvSofia Börjesson
Beyonces egna ord om graviditeterna och förlossningarna och vikthetsen.
I en exklusiv och utlämnande text beskriver Beyoncé vikthetsen efter sin första förlossning, och hur hon hittade ett lugn kring sina nya kurvor efter att tvillingarna fötts.
Annons

I det senaste numret av Vogue pryder Beyoncé omslaget, och hon gör det med väldigt lite smink och utan peruker eller hårförlängningar.

– Jag tycker att det är viktigt för kvinnor och män att se och uppsatta skönheten i deras naturliga kroppar. Det är därför jag har tagit av mig min peruk och mina hårextensions och använde väldigt lite smink på den här plåtningen, skriver hon i tidningen.

I en utlämnande text beskriver hon vikthetsen efter sin första förlossning och hur det har påverkat henne, och hon förklarar att hon nu äntligen har lärt sig att älska sin kropp precis som den är.

Beyoncé på Grammy Awards 2017.
Grammy Awards, februari 2017. Foto: IBL

Efter att ha fått sitt första barn, Blue Ivy (6 år), trodde Beyoncé på vad samhället sa om hur hennes kropp skulle se ut.

Annons

– Jag satte press på mig själv att förlora all bebis-vikt på tre månader, och jag bokade in en liten turné för att se till så att jag verkligen skulle göra det. När jag ser tillbaka på det så var det helt galet. Jag ammade fortfarande när jag uppträdde i Atlantic City 2012.

Beyoncé 2012, fem månader efter Blue Ivys förlossning.
Beyoncé var fast besluten att tappa all bebisvikt på tre månader efter Blue Ivys födsel. På bilden har det gått fem månader sedan förlossningen. Foto: IBL

Men när det några år senare var dags för nästa förlossning hade hon tänkt om. Sommaren 2017 föddes tvillingarna Rumi och Sir, då vägde Beyoncé nära 100 kilo och led av ödem och toxemi och hade varit sängliggande i över en månad.

– Min och mina bebisars hälsa var i fara, så jag fick akut kejsarsnitt. Vi spenderade många veckor på neonatalintensiven. Min man var en soldat och ett så bra stöd för mig. Jag är stolt över att ha fått bevittna hans styrka och evolution som man, bästa vän och pappa. Men jag var i överlevnads-mode då och tog inte in allt detta förrän månader efteråt. I dag känner jag en samhörighet med alla föräldrar som har genomgått något liknande.

Annons

Efter kejsarsnittet kändes magen annorlunda, förklarar Beyoncé. Det hade varit en stor operation. Det är inte ovanligt att organ behöver flyttas på eller i vissa fall till och med plockas ut under förlossningen.

– Jag behövde tid för att läka och återhämta mig. Under min återhämtning gav jag mig själv kärlek och omtanke och jag omfamnade mina nya kurvor. Jag accepterade hur min kropp ville se ut.

Beyoncé tillsammans med dottern Blue Ivy och maken Jay-Z sommaren 2018. Foto: IBL

Den här gången började hon inte banta eller träna för att komma i form direkt, och ett år senare har hon fortfarande kvar de nya kurvorna som kom efter graviditeten.

– Mina armar, axlar, bröst och lår är fortfarande fylligare. Jag har en liten mammamage, och jag har ingen brådska med att bli av med den. Jag tycker att den är äkta. När jag är redo för ett sexpack kommer jag att jobba häcken av mig tills jag har fått det. Men just nu, känner jag och min lilla FUPA [nedre delen av magen] att vi är menade för varann.

Källa: Vogue

Annons