Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Beyoncé och Jay-Z 8-åriga dotter Blue Ivy talar in ljudbok om hår

10 nov, 2020 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Beyoncé och Jay-Z 8-åriga dotter Blue Ivy talar in ljudbok om hår.
Redan som åttaåring står Beyoncé och Jay-Z dotter Blue Ivy och blomstrar i karriären. Just nu är hon nämligen aktuell som uppläsaren av boken baserad på den Oscar-vinnande filmen Hair Love. Lyssna på ett klipp här!
Annons
Paren som visar att det finns äkta kärlek i HollywoodBrand logo
Paren som visar att det finns äkta kärlek i Hollywood

Beyoncé Knowles och Jay-Z dotter Blue Ivy har redan som åttaåring ett gediget cv i ryggen – detta då hon nu är aktuell som berättarrösten i den nya barnboken Hair Love, skriven av Matthew A. Cherry.

Boken som även finns som kortfilm, som nu läses upp av kändisdottern, handlar om en svart pappa som en dag hamnar inför utmaningen att fixa till sin dotterns hår eftersom mamman ligger på sjukhus.

”Och vi ville normalisera svart hår”

Kortfilmen vann i år Oscar för bästa animerade kortfilm, så att vara berättarrösten för denna saga är inte en liten sak!

– Jag skapade Hair Love eftersom jag ville se fler människor representerade i animationsfilmer – och vi ville normalisera svart hår, förklarade författaren bakom boken och filmen Matthew A. Cherry i sitt tacktal efter det att han blivit tilldelad Oscar-statyetten.

Mamma Beyoncés hjärta smälter efter dotterns ord

När Beyoncé talade ut i en stor intervju med brittiska Vogue nyligen berättade hon att hon och dottern har en stark relation, och att hon lägger stor vikt vid att berömma hennes insatser generellt. Hon delade även med sig av dotterns vanliga respons efter mammas feedback:

Annons

– När jag berättar att jag är stolt över henne, så säger hon samma sak. Att hon är stolt över mig och att jag gör ett bra jobb. Hur gulligt! Mitt hjärta smälter. Och jag tror att jag bäst lär mina barn genom att leva med ett gott exempel, säger Beyoncé i intervjun.

Det var inte självklart att de skulle bli en familj om fem

Idag har superstjärnorna Beyoncé och Jay-Z har tre barn tillsammans – Blue Ivy, 8 och tvillingarna Rumi och Sir, 3.

Men resan dit var inte lätt, i dokumentären Life is but a dream från 2013 berättade Beyoncé om hur hon månaderna innan graviditeten med Blue Ivy drabbats av missfall.

– Det var det sorgligaste jag någonsin varit med om, sa hon i dokumentären.

Några år senare stod det klart att Blue Ivy skulle bli storasyster och 2017 föddes tvillingarna Rumi och Sir.

Få ett smakprov av boken här!

LÄS MER:

Annons