Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bianca Ingrosso om hatet och relationen med sin mamma

14 jan, 2020 
AvNina Nyström
Bianca Ingrosso berättar i en öppen intervju om synen på sig själv som förebild, all kritik hon får, relationen med mamma Pernilla Wahlgren och nya säsongen av Wahlgrens värld.
Annons

16 januari är det säsongsstart för säsong 7 av Wahlgrens värld och vi träffade därför Bianca och Pernilla i en gemensam intervju. Båda menar att det är den bästa säsongen någonsin, med massor av roliga händelser. Bland annat får man för första gången följa med in i Biancas nyrenoverade lägenhet och är det stort fokus på ett bröllop i Palma som hela familjen är med på under flera dagar. Vi får även se mer av Benjamin.

– Jag har haft så jävla kul när jag har kollat på den här säsongen. Det är så roligt, så oss! Och det känns som att folk mer börjar förstå vår jargong och vår humor, säger Bianca.

Hur tycker du att du har utvecklats under de här åren med Wahlgrens värld?

– Jättemycket och ingenting på en och samma gång. Jag är alltid mig själv och jag är samma känslostyrda Bianca som jag var då. Samtidigt är jag mer samlad. Jag har också utvecklats mycket som affärskvinna och i min roll i mitt liv.

Annons

– Ja, du har ju utvecklats otroligt mycket, inflikar Pernilla. Du har landat, mognat, blivit lugnare och gjort en otrolig själslig resa. Både som person och hur du mår idag.

Du har sagt att det känns viktigt för dig vill bli omtyckt, och du är en stor förebild med många fans – samtidigt får du mycket skit? Hur tacklar du det?

– Mamma har lärt mig att man kan aldrig pleasa alla, och att acceptera att det är tufft i perioder. Men visst, ibland tar man det hårdare än andra gånger när man får mycket skit i kommentarer och så, säger Bianca och fortsätter:.

– Varför jag är så mån om att bli omtyckt tror jag är för att i hela mitt liv har folk tyckt saker om mig genom andras berättelser, både genom media och genom min familj. Just därför har det känts viktigt att jag får vara offentlig på mina villkor. Och då har jag varit mån om man ska ta mig för den jag är.

”Förstår du inte att din mamma aldrig har älskat dig”

Var går gränsen då? Hur mycket skit kan du ta? Du har tidigare sagt att du funderar på att sluta med Youtube om det fortsätter som det varit?

Annons

– Är du öppen och ärlig med vad du tycker och tänker får man som vuxen människa tåla att folk kommer tycka och tänka om det i gengäld. Men jag blir som mest sårad när folk lägger sig i och dömer våra interna relationer: ”Förstår du inte att din mamma aldrig har älskat dig” fick jag höra jätteofta innan. Hur kan man säga så?

Både Bianca och Pernilla tycker att programmet har gett dem en större respekt för varandra och varandras tid. Och tack vare allt hat de har fått, all förvirring och alla missförstånd har de blivit varandras soldater. Det har stärkt bandet.

– Och det här med synkar har verkligen förändrat våra liv! Våra tjafs filmas, men man får också se efteråt hur den andra personen sitter och berättar och går igenom sina tankar och känslor och förklarar hur de menade. Det blir som att sitta med en psykolog, säger de samstämmigt.

Privat vs personligt

Just att de är så öppna och inte sätter upp någon fasad tror de är en stor del av framgångssagan och gör att man kan relatera och känna igen sig. Men var går gränsen mellan privat och personligt då?

Annons

– Jag tycker att man kan vara ärlig och öppen med när livet är tufft och man har sämre dagar, exempelvis med när jag har haft ett återfall med min bulimi eller om man har bråkat i ett förhållande. Men sen är man ju mer privat med vad som sades, eller historien bakom. Det får inte vara på någon annans bekostnad. Men jag gillar att öppna upp mig, menar Bianca.

Skäms inte

Men det här med att ångra och skämmas är inte Pernilla och Biancas grej.

– Oh, my god! Jag har aldrig ångrat något, men ofta tänkt, ”men vad säger jag?” Det är många gånger jag har låtit så jävla korkad att det är helt sjukt, men det kan jag ju skratta åt, säger Bianca ärligt.

– Men generellt ångrar vi inte så mycket, vi skäms inte så mycket och vi är ganska prestigelösa båda två, förtydligar Pernilla.

Hur ser du på din roll som förebild för unga tjejer?

– Där lär ju jag mig med tiden. Folk kan ju ta åt sig på olika sätt. Jag har alltid sagt att jag inte försöker att vara en förebild. Inspireras av att jag är mig själv och gör vad jag vill och inte låter någon styra mig. Inspireras inte så mycket av det jag säger och gör, för jag är inte felfri.

Annons

Här kommer mamma Pernilla också med input:

– Jag tycker att du är en fantastisk förebild, för att du är otroligt generös mot alla andra runt omkring dig. I vår bransch är det så otroligt vanligt att man känner konkurrens mot andra tjejer och inte vill lyfta varandra. Du är otroligt bra på att hylla andra och tipsa om ”följ den här tjejen”. Det är så ovanligt! Du är också väldigt omtänksam och mån om dina fans. Sen kan du svära som en borstbindare och säga fel saker och vara lite ytlig när det kommer till annat. Men där är du en förebild.

Du har varit öppen med att du lidit av bulimi – hur är din syn på din kropp just nu?

– Det där pågår ju hela tiden i mitt huvud. Jag får jobba aktivt med att inte spy. Jag har ju en ganska skev bild av min kropp, samtidigt som jag är så himla obrydd ibland. Jag är en periodare. Ibland är jag totalt fixerad vid utseende och det här med att passa in i ideal. Andra perioder bryr jag mig inte alls. Då värnar jag mitt välmående, och min kropp är mitt verktyg och mat är bränsle.

Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren om deras relation: "Vi skulle säker ryka ihop om vi bodde tillsammans"Brand logo
Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren om deras relation: "Vi skulle säker ryka ihop om vi bodde tillsammans"

Bild: Jessica Gow/TT

Annons