Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bianca Salmings ord om pappa Börjes sjukdomskamp

27 okt, 2022 
AvFelicia Hovryd
Fotograftt
Börje Salming och Bianca Salming
Börje Salmings ALS har inte bara drabbat honom, utan hela familjen.
Dotter Bianca Salming öppnar upp om kommentarerna hon fått efter sin pappas insjuknande.
Annons
8 kändisar som lever med kroniska sjukdomarBrand logo
8 kändisar som lever med kroniska sjukdomar

Nyligen berättade Börje Salmings, 71, fru Pia Salming, 54, att makens hälsa försämrats drastiskt, efter att han blivit diagnostiserad med ALS tidigare i år. Börjes ALS har nu gått så långt att han inte längre kan prata.

Även om tiden tillsammans med familjen är knapp, försöker dottern Bianca Salming, 23, ta till vara på stunderna med sin pappa. Samtidigt som livet rullar på.

– Man är med varandra så mycket som möjligt och försöker leva ett så normalt liv som möjligt. Försöka hjälpa honom så mycket som det går för att han ska må så bra som möjligt. Det är det viktigaste, berättar Bianca i en intervju med Gefle Dagblad.

Bianca om kommentarerna: ”Hjälper inte”

Sedan nyheten om Börjes ALS slog ned som en bomb, har många fans hört av sig till dottern Bianca, för att visa sitt stöd till hockeylegenden och familjen.

Men nu berättar Bianca att trots att hon uppskattar alla som hör av sig och delar sina historier, tycker hon att det ibland kan bli jobbigt då hon ständigt påminns om sin pappas sjukdom.

Annons

– Jag tycker det är jättefint alla som hör av sig, men det gör också att man blir ständigt påmind om det som händer. Jag vet att alla vill väl, men ibland hjälper det inte så mycket att få höra hur hemskt det har varit för andra som upplevt samma situation, säger hon till tidningen.

Se också: Det här är ALS – så utvecklar det sigBrand logo
Se också: Det här är ALS – så utvecklar det sig

Pappa Börjes önskan för Bianca: ”Vill att jag kör på”

Bianca, har gått i pappas fotspår, och valt att satsa på en karriär som elitidrottare. Hon är i dag en stor friidrottsprofil och har sin huvudsakliga inriktning på mångkamp, med flera SM-guld på ungdomssidan. Pappa Börje har ofta suttit på läktaren för att heja på dottern under tävlingar.

Efter Börjes insjuknande har livet vänts upp och ner, samtidigt som Bianca vill tillbringa så mycket tid som möjligt med hennes far, så fortsätter hennes karriär framåt i raketfart. Hon kommer trots allt inte att lägga karriären på hyllan – det är inget pappa Börje skulle önska.

– Det som påverkar är att jag helst vill vara med min pappa hela tiden, samtidigt som mitt liv går i 200. Pappa går alltid först, men jag vet att han också vill att jag kör på med friidrotten och allt. Det får mig att må bra också, säger Bianca i intervjun.

Börje stöttar dottern Biancas karriär. Här ser vi en stolt och engagerad pappa heja på dottern under Europamästerskapen i friidrott i München i somras.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons