Bilder på deltagarna efter den stora hälsoresan på kanal 5.

Den 7 april var det premiär för den andra säsongen av Den stora hälsoresan på Discovery+ och Kanal 5. Även detta år har vi fått se hur sex kändisar med stenhårt kost- och träningsschema kämpar öronen av sig för att komma i en form de aldrig tidigare varit i – med metoden som kallas 16 Weeks of Hell.

Och nu är då Viktor Frisk, Sofia Wistam, Patrick Ekwall, Kalle Moraeus, Marika Carlsson och Magnus Wislander klara med sina 16 helvetesveckor. Stolta och hungriga skålar de nu i bubbel på sociala medier.

”Jag mår så bra, både fysiskt och psykiskt”

Viktor Frisk är en av deltagarna som tagit sig igenom det tuffa träningsprogrammet, och just nu mår han bättre än någonsin.

”Jag är stolt och tacksam för alla omkring mig som pushat, promenerat och givit mig extra krafter när jag ej haft. Inte en droppe alkohol, strikt kost, powerwalk och träning i över 100 dagar. Jag mår så bra, både fysiskt och psykiskt”, skriver Viktor Frisk på Instagram och gör klart att han nu ska försöka hålla i sina nya goda vanor framöver.

Sofia Wistam om den stora skillnaden

En annan av årets deltagare är Sofia Wistam och när hon var 14 veckor in i det hårda tränings-schemat, öppnade hon upp om den stora livsförändringen när hon gästade Morgonstudion på SVT.

– Just nu känns det fantastiskt, jag känner mig jättestark. Och jag frågade min man såhär: ”Hur mycket skillnad syns det?”, förklarade Sofia Wistam i SVT-programmet härom veckan och fortsatte:

– Och han bara: ”Eh det syns jättemycket”, säger hon och poängterar att ingen annan ännu sett före- och efterbilderna där hon står utan kläder.

– Men det är stor skillnad, slår hon fast.

Sofia Wistam om makens reaktion på hennes kroppsförvandling

Marika Carlsson: ”Obeskrivligt”

Komikern Marika Carlsson är glad över både resultat och sina nya skor, meddelar hon på sina sociala medier.

”Att ha avslutat 16 weeks of hell är en obeskrivligt skön känsla. Att jag dessutom fick ett par skor gjorde mig barnsligt glad. Hade ingen aning om att Patrick Ekwall har en egen kollektion (tant hänger inte med). Och hade ingen aning om att han hade den goda smaken att välja ett par som passar mig perfekt.”

Kalle Moraeus och Magnus Wislanders nya vänskap

Kalle Moraeus är inte bara glad över sina nya sunda vanor, på sin Instagramsida gör han klart att han är oerhört tacksam över att ha få genomgå resan tillsammans med handbollsproffset Magnus Wislander.

”111 dagar avklarade. Sista dagen i 16 weeks of hell imorgon. Träning å mätning. Tack OTC i Orsa för stödet”, skriver Kalle och slår fast: ”Tänk att jag fått träna med Magnus Wislander”

Patrick Ekwall mitt i sorgen: ”Vi gjorde det!”

Patrick Ekwall som under inspelningen av programmet förlorade sin fru Hannah Ekwall i cancer är trots den turbulenta tiden oerhört glad över att han klarade den tuffa hälsoresan.

”Vi gjorde det!”, skålar han nu på sociala medier.

Hannah Ekwall gick bort sviterna av den bröstcancer hon diagnostiserades med i mars förra året.

”Vår underbara älskade Hannah har somnat in. Kampen mot cancern försämrades drastiskt över ett dygn och inte ens Hannah kunde stå emot till slut. Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje”, skrev Patrick Ekwall i ett inlägg på Instagram i mitten på februari.

Bilden på kändisarna efter Den stora hälsoresan

Patrick Ekwall om sista dagarna med Hannah och vigselringen som är kvar