Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bilden på kungen och Carl Philip väcker ilska

27 nov, 2020 
AvSebastian Mattsson
FotografTT
Kungen och Carl Philip
Kungen och Carl Philip återfinns på en bild som cirkuleras friskt på de sociala medierna. Bilden väcker starka reaktioner.
Annons
11 magiska festbilder på Carl Philip och SofiaBrand logo
11 magiska festbilder på Carl Philip och Sofia

Kungen och prins Carl Philip har båda ett stort idrottsintresse. Den sistnämnda har till och med en egen karriär, som STCC-förare.

Så när far och son träffade en av världens mest kända hockeyspelare och möjligheten att ta en gemensam bild dök upp, så nappade de självfallet. Spelaren ifråga heter PK Subban och betraktas som en av hockeyvärldens bästa backar. Han spelar just nu i New Jersey Devils och är förlovad med alpinlegendaren Lindsey Vonn.

Kungen och Carl Philip får kritik efter bilden

Kungen och prins Carl Philip poserar glatt jämte NHL-stjärnan PK Subban.

Det var PK själv som twittrade ut bilden nu i dagarna.

”Jag trivs bra i Sverige”, skrev PK till fotot.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Många tolkade detta som en nytagen bild och applicerade sin coronaoro på den.

Annons

”Jag är ett stort fan, PK, så jag hoppas att det här är en gammal bild, tagen innan ni förebilder skulle sätta på er masker och utöva social distansering”, skriver en användare på Twitter.

”Inga masker, PK? Hoppas att det är en gammal bild. Annars är det fruktansvärd PR”, skriver en annan.

”Inga masker, ingen social distansering, ingenting alls, menar du allvar, kompis”, skriver en tredje.

”Jag kan inte släppa att det är en stor samling människor och ingen utövar social distansering eller bär en mask”, skriver en fjärde.

”Det är väldigt sorgligt”

Men kritikerna har också fått mothugg. Enligt många ryms flera detaljer i bilden som visar på att detta rör sig om en gammal bild.

”Det är väldigt sorgligt att människor bara twittrar om att det inte finns några masker, utan att man kollar upp när bilden faktiskt togs... försvinn härifrån, sorgliga individer”, skriver en användare.

”Det verkar som att man helt plötsligt inte får lägga upp gamla bilder utan att folk ska tappa fattningen. Hallå allihop, det här är ingen livesändning”, skriver en annan.

Annons