Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Billie Eilish historisk vinnare på Grammy Awards 2020

27 jan, 2020 
AvMalin Ny
Sångerskan Billie Eilish blev den yngsta någonsin att kamma hem de fyra tyngsta priserna på Grammy Awards 2020 och hyllade fansen i ett tal på galan.
Annons

Billie Eilish, sångerskan som började göra musik i sovrummet, har tagit hela världen med storm. Hennes låtar och videor har strömmats mer är 15 miljarder gånger och tillsammans med brorsan Finneas O’Connell, 22, har hon avslutat fyra utsålda turnéer i Nordamerika.

Nu har dessutom den 18-åriga sångerskan blivit historisk! Natten till den 27 januari blev hon nämligen den yngsta artisten någonsin att vinna i de fyra tyngsta kategorierna på Grammy Awards 2020 – det vill säga Årets album, Årets skiva, Årets låt och Årets nya artist.

Även sångerskan Lizzo, 31, var nominerad i de fyra kategorierna men det var alltså Billie Eilish som stod som slutgiltig vinnare.

Billie Eilish och Finneas på Grammy Awards 2020.
Billie Eilish och brorsan Finneas O’Connell på Grammy Awards 2020.

Hyllade fansen i tal

När Eilish vann i kategorin Bästa nya artist gick hon och Finneas upp och höll tal där hon hyllade sina fans.

Annons

– I huvudsak tycker jag att fansen förtjänar allt. Jag känner det som att det inte har pratats tillräckligt om dem ikväll, och de är den enda anledningen till att någon av oss är här överhuvudtaget. Så tack till alla fans. Ni gör att det är värt det.

Sångerskan gjorde även ett bejublat liveframträdande på galan med en avskalad version av låten When the party’s over.


Foto: TT

Läs mer:

Annons