Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Billie Eilish uppträder från sitt vardagsrum i helgen

26 mar, 2020 
Av
Bille Eilish och Alicia Keys
Billie Eilish, Alicia Keys och Mariah Carey med flera deltar på söndag i en konsert som sänds live från deras egna respektive vardagsrum. Tanken är att skänka lite uppmuntran till alla fans i dessa coronatider.
Annons

I helgen skulle den årliga musikfesten iHeartRadio Music Awards ha gått av stapeln i Los Angeles. Varje år genererar den en stor mängd härliga klipp med liveuppträdanden som även vi som inte var på plats kan se i efterhand på Youtube. Under rådande omständigheter med coronapandemin har årets konsert fått ställas in. Stjärnorna som var tänkta att uppträda presenterar nu ett litet plåster på såren i form av en vardagsrumskonsert.

Stjärnorna sänder från sina hem

Det är Elton John som ska stå värd för konserten där artister som Alicia Keys, Billie Eilish, Mariah Carey, Backstreet Boys, Tim McGraw och Billie Joe Armstrong från Green Day kommer att uppträda.

Nu till det lite speciella. Artisterna kommer istället för att kliva upp på en stor scen nu att befinna sig i sina egna respektive hem. Mobiltelefoner och kamerautrustning ska där riggas upp för bild- och ljudupptagning. Detta för att ”säkerställa hälsan och säkerheten för alla inblandade”, enligt ett officiellt uttalande som ABC News tagit del av.

Annons

En hyllning till räddningspersonal

Arrangörena iHeartRadio och Fox TV säger vidare att konserten ska ses som en hyllning till räddningspersonal och ”de som sätter sina liv på spelförståelse att hjälpa sina grannar och slåss mot spridningen av viruset”.

Konserten sänds på amerikanska Fox TV och hos iHeartMedias radiostationer som går att lyssna på online. Ett hett tips är även att hålla utkik i favoritartisternas sociala kanaler!

LÄS MER:

Annons