Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Björn Skifs söner har vuxit upp

12 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Björn och Pernilla Skifs med barn Jonathan och Oliver
Björn Skifs har sönerna Oliver och Jonathan Skifs med hustrun Pernilla, och barnen har fått växa upp med en pappa i rampljuset.
Nu har pojkarna vuxit upp – och valt egna kreativa karriärer.
Så här ser sönerna Skifs ut i dag!
Annons
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och dåBrand logo
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

Björn Skifs, 72, har varit gift med sin 18 år yngre kärlek Pernilla Skifs sedan 1988, och paret är lika kära som någonsin. Paret träffades när Pernilla jobbade som dansare, och fick i början smyga med sin relation. När det blev känt att de var ihop var det många som inte trodde att det skulle hålla, just på grund av åldersskillnaden.

– Det var många olyckskorpar som kraxade där. Pernilla var lycksökerska, jag var gubbsjuk. Jag tycker att vi väl någonstans har tagit hål på det där snacket, har Björn Skifs sagt i en intervju med Aftonbladet.

Annons

Det jobbar Björn Skifs söner Oliver och Jonathan med

Paret har sönerna Oliver Skifs, 32, och Jonathan Skifs, 29, tillsammans. Sönerna har i dag varsin framgångsrik karriär inom kreativa yrken. Medan Oliver jobbar både som musiker och designer, så har Jonathan valt att syssla med animering.

Björn Skifs med barnen på biopremiär 2004.

I podcasten A till O, som Oliver Skifs har spelat in tillsammans med sin vän Anton Fargau Petrini, pratar han om hur det är att ha en känd pappa när man växer upp – speciellt när den kända pappan är en av Sveriges mest älskade underhållare.

Annons

– När jag var liten förstod jag inte riktigt varför folk var besatta av hans skitdåliga teckningar som visade sig vara autografer. Det är svårt att förstå för någon som är fem år, säger Oliver Skifs i podden enligt Aftonbladet.

Att heta Skifs, som alla förknippar med just Björn Skifs, har också kommit med både för- och nackdelar, och gör att många redan har åsikter och tankar om en innan de känner honom, menar Oliver Skifs.

– Det är väldigt vanligt att man möts av förutfattade meningar eller förutbestämda mål som man ska klara av, säger han i podcasten.

Björn Skifs med sönerna på sin 70-årsdag 2017.
Annons