Björn Ulvaeus och hans hustru Lena har levt tillsammans länge. Men under sina 39 år ihop har de inte bara upplevt rosenskimrande lycka.

Den sista tiden har makarna burit på en djup oro. Läkarna har konstaterat att Lena lider av en vilande leukemi.

– När vi fick reda på det var det som att det skulle hända i morgon. Då visste vi inte att det skulle gå så här sakta. Hon har inga symptom än. Det är underbart, sa Björn i en intervju med Dagens nyheter.

Björn Ulvaeus fru Lena sjuk i leukemi

Björn Ulvaeus och hans hustru Lena har varit gifta i 39 år.

Eero Hannukainen/TT

Makarna var betydligt mindre positiva när beskedet först kom. Lena har berättat om detta i en intervju med Expressen.

– Vi säckade ihop, både Björn och jag. Vi bara greppade tag i varandra. När vi kom ut därifrån var vi som bedövade. Att bearbeta beskedet har varit en lång process. I första skedet kunde man ju inte tro att det var sant. Sen låg man förtvivlad, kunde inte sova och tänkte att man skulle dö, sa Lena då.

”Jag har inget val”

Där och då tvingades Lena till ett plågsamt beslut. Att försöka bära sjukdomen med värdighet. Att inte låta kollapsa fullständigt – även om det är lockande.

– Jag har inget val. Jag kan rulla runt och gallskrika, det hjälper inte ett dugg, sa Lena.

För Björn har hustruns sjukdom medfört en stor osäkerhetsfaktor. Som han själv sagt: han har inte vetat om Lena skulle somna in om sex månader eller tolv år.

– Det är förskräckligt. Vi lever med sjukdomen, jag tänker på den varje dag. Och att man inte kan göra något åt det, sa Björn till Expressen.

Läs mer:

18 svarta plagg som räddar alla klädkriser

Därför försvinner Efter fem-profilen: ”För säkerhetens skull”

Elaka kommentarerna om Silvias utseende: ”Jättehemskt”

Mest läst