Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Blake Lively har matchat röda mattan på Met-galan i flera år

06 maj, 2020 
AvNina Nyström
Blake Lively på Met-galan
Blake Lively stylar sig själv och har genom åren fått många hyllningar för sina vackra looks. Men vad få lagt märke till är att hon de senaste åren prickat in exakta matchningar med röda mattan. Kolla in de coola bilderna här!
Annons

Måndagen den 4 maj skulle årets Met-gala ha gått av stapeln, men i år är galan, liksom de flesta andra stora galor inställd på grund av corona.

Många stjärnor har i dagarna postat nostalgiska tillbakablickar från tidigare galor. En av dem är Blake Lively, som i en Instagrampost delade bilder från de senaste tre Met-galorna hon varit på. Och med dem avslöjar hon också en detalj som många har missat!

Hon har nämligen matchat röda mattan varje år!

Blake Lively på Met-galan 2016

Blake på Met-galan 2016

2016 dök hon upp i en ljuvt puderrosa, blommig och böljande dröm från Burberry. Den beigerosa tonen passar perfekt ihop med mattans ljusa bas, och de röda blommorna plockar upp de röda tonerna – för att inte tala om hur perfekt hon står med klänningen utspridd i trappans cirklar i bildspelet nedan?

Blake Lively på Met-galan 2017

Blake på Met-galan 2017

2017 väckte hennes klänningsval stor uppmärksamhet. Klänningen, skapad av Atelier Versace, var långärmad och djupt urringad samt draperad med gyllene kedjor. Men det som väckte allra mest uppmärksamhet var klänningens nederdel  – där draperingen slutar går den nämligen över i ett släp prytt med guldiga, turkosa och blåa fjädrar. En riktig sjöjungfruklänning. Självklart matchade både naglar och smycken, och Ryan Reynolds bar en fluga i samma blåa färg.

Blake Lively på Met-galan 2018

Blake på Met-galan 2018

2018 var temat ett blinkning åt katoliscismen, med en touch av Game of Thrones, och Blake bar en oerhört pampig beige och vinröd blåsa med gulddetaljer, även den från Versace. Den oerhört detaljrika och arbetade klänningen ska ha tagit 600 timmar att tillverka! Guldkorsetten och det massiva släpet matchades med en huvudbonad som stod ut som en gloria runt huvudet.

Annons

Blake Lively på Met-galan 2019

Förra året avstod Blake Lively och Ryan Reynolds från Met-galan och många gav uttryck för sin saknad i sociala medier. Blake Lively var gravid med parets tredje barn, samtidigt som de hade en tvååring och en fyraåring hemma. Källor menade att paret hoppade över galan just för att de hade för mycket annat att jonglera med vid tidpunkten.

Instagramposten som avslöjar matchningen

Gigi Hadids kommentar är klockren!

Gigi Hadid kommenterar på Blake Livelys instapost

Och gensvaret på Blake Livelys Instagramslide över klänningarna har varit enormt. I skrivande stund har posten över tre miljoner likes och 13 000 kommentarer. Bland annat från Gigi Hadid:

”Hur tid i förväg behöver du säga åt Anna i vilken färg mattan ska vara”, skriver modellen, och refererar till den legendariska Anna Wintour som stått bakom galan sedan 2001.

Annons

Även skådespelerskan Cazzie David skriver: ”Gjorde du det här bara för att kunna göra en Instaslide fyra år senare? För i så fall förstår jag det.”

Met-galan anordnas varje år i samarbete mellan Vogue och Metropolitan Museum of Art i New York och är en av årets största modehändelser. Syftet är att samla in pengar till Metropolitans kostym- och modeavdelning. 

Foto: Rex/Shutterstock

Källa: Elle.com

LÄS MER: 

Annons