Börje Salming
Bianca Salming om irritationen mot pappa Börje
0:55

Efter reklamen: Bianca Salming om irritationen mot pappa Börje

(0:55)

Slå på ljud

Ishockeylegendaren Börje Salming berättade tidigare i år att han haft problem med hälsan – men att sjukdomstillståndet fortfarande var oklart. Nu har han fått beskedet att han drabbats av nervsjukdomen ALS.

Börje Salming berättar om sjukdomen

I maj berättade Börje Salming om att hälsan börjat svikta. I en intervju med Expressen berättade han att talet varit det första symptomet.

– Jag började prata konstigt och var lite ansträngd. Men vi håller på att reda ut det här, så jag hoppas vi hittar vad fan det är för skit som händer. Det kom från ingenstans, berättade Börje Samling.

Måns och Ciara Zelmerlöw har fått sitt andra barn – avslöjar bebisens namn

Börje Salming har drabbats av ALS

Nu berättar Börje Samling att han fått beskedet att han drabbats av ALS.

”Jag har fått ett besked som har skakat om livet för mig och min familj. De tecken, som antydde att allt inte stod rätt till i min kropp, visade sig vara sjukdomen ALS. På ett ögonblick förändras allt” säger Börje Salming i ett uttalande till TT.

”Jag vet inte hur dagarna framöver kommer att bli, men jag förstår att det blir prövningar större än vad jag någonsin stått inför. Det är en sjukdom som i dag saknar botemedel, men jag vet att det pågår forskning över hela världen, och en dag kommer vetenskapen att finna en lösning. Just nu får jag förlita mig på mediciner som bromsar förloppet” fortsätter Salming.

Börje Salming

Börje Salming

”Kommer fortsätta kämpa”

Börje Salming, som varit en av vår tids största hockeytalanger, berättar att drivkraften kommer få honom att kämpa genom sjukdomen.

”Sedan jag var en liten grabb i Kiruna och började spela ishockey i alldeles för stora skridskor, och genom hela min karriär i NHL, har jag kämpat. Det tänker jag fortsätta att göra. Just nu vilar jag i kärleken från min familj och vetskapen att jag får bästa tänkbara vård”.

”Jag förstår att det är många som vill höra av sig till mig och familjen, men jag ber er att istället skänka oss en varm tanke. Det här kommer att bli en svår resa, men jag hoppas kunna höra av mig när tiden känns rätt. Tills dess hoppas jag att ni förstår och respekterar beslutet att vi undanber oss all kontakt.” avslutar Samling.

Mest läst