börje salming
0:55

Efter reklamen: Bianca Salming om irritationen mot pappa Börje

(0:55)

Slå på ljud

Börje Salming, 71, lever i ovisshet. Sedan februari i år har han haft problem med att tala. Det hela kan bero på post-covid, men ännu vet ingen säkert. För Expressen beskriver han symptomen:

– Jag började prata konstigt och var lite ansträngd. Men vi håller på att reda ut det här, så jag hoppas vi hittar vad fan det är för skit som händer. Det kom från ingenstans. Jag har ju haft covid, så kanske det är post-covid som sitter i halsen, eller vad det är. Vi får se, säger han.

Börje Salmings barn har vuxit upp - här är de idag

Fått ställa in jobb

börje och pia salming

Makarna Börje och Pia Salming gifte sig 2016.

Den före detta hockeystjärnan har under våren fått tacka nej till uppdrag på grund av problemen med halsen. Bland annat fick hans medverkan i en uppvisningsmatch mellan Peter Forsbergs Icebreakers och Tre Kronor Legends, ett lag bestående av tidigare landslagsstjärnor, ställas in, skriver Expressen. Börje har även fått se över sina motionsvanor.

– Det har funkat hyfsat. Men det är inte så att jag springer hundra mil nu. Jag tar promenader och så där, säger han till tidningen och beskriver en andfåddhet som påverkar vardagslivet.

– Du kanske hör, jag har lite besvär med att prata och det har jag haft länge nu. Så jag väntar på några remisser nu, så jag ska in och kolla upp varför jag blir så andfådd, säger han.

Börje Salming har två bonusdöttrar – så är relationen i dag

Skickar videohälsningar till fans

Salming är invald i NHL Hall of Fame och utsedd till topp 100 bästa NHL-spelare genom tiderna. Han har sedan han la skridskorna på hyllan startat upp en framgångsrik importverksamhet av öl, vin och sprit genom bolaget Bornicon, och driver sportklädesmärket Salming. På senare år har Börje också börjat ta betalt för att spela in och skicka personliga videohälsningar till sina fans. På sajten memmo.me presenterar han sig själv:

”Beställ en personlig videohälsning från mig till alla tillfällen här på memmo.me! Perfekt som födelsedagspresent, till studenten eller andra högtider! Eller skicka en Ask me Anything, ser fram emot din bokning!”.

börje salming och barnbarn

Börje Salming är pappa till fyra. Här går han på premiär med barnbarnen Mandel, Charlie, Nova och Ivan.

Priset för hälsningen är 650 kronor. Börje har fått över hundra recensioner från nöjda kunder. Om hälsningarna påverkats av hans tilltagande talsvårigheter framgår inte.

”Superbra Börje, tydligt och klart. Toppen är helnöjd”, skriver ett fan och ger fem stjärnor i betyg.

Källa: Expressen

Foto: TT