börje salming med barnen i yngre dar
TV: 6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår
1:27

Efter reklamen: TV: 6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår

(1:27)

Slå på ljud

Börje Salming är den före detta hockeyspelaren från Kiruna som förutom en imponerande karriär på isrinken, även driver sportklädesmärket Salming, har skrivit en självbiografi, samt importerar och säljer öl, vin och sprit genom bolaget Bornicon. Han är också en familjefar med fyra barn från två tidigare äktenskap. Vi ska kika närmare på dem här!

Anders Salming, född 1974

Anders Salming är Börjes förstfödda barn med ex-frun Margitta som han gifte sig med 1974. Anders är idag 46 år och bor tillsammans med kärleken Jenny i den pittoreska skärgårdskommunen Vaxholm utanför Stockholm. Till yrket är Anders grafisk designer, 3D-projektör och plantekniker på ett arkitektkontor där han arbetat sedan 2008. Han har på hobbynivå gått i sin fars fotspår och spelar ishockey i division 4 för IK Waxholm.

Till skillnad från sina syskon har Anders genom åren inte passat på att gå på röda mattan med sin pappa, och därför heller inte fastnat på mingelbilder. Börje har däremot lagt upp en bild på Instagram när Anders poserar med systern Teresa:

Teresa Salming, född 1976

Teresa Salming, 45, är Börjes andra barn från äktenskapet med Margitta. Precis som sin storebror är hon bosatt i Vaxholm, med sin kärlek Tord. Teresa är Office manager på Första AP-fonden, en tjänst hon haft i drygt tre år. Dessförinnan har hon arbetat på banken NatWest och tjänsteföretaget ISS. I tre år på mitten av 00-talet var Teresa butikschef i Salmings flaggskeppsbutik i Stockholm.

På senare år har Teresa hållt en låg profil, men här ser vi far och dotter på galapremiären av filmen All Inclusive 1997:

teresa och börje salming

Far och dotter Teresa och Börje Salming på galapremiär under slutet på 90-talet.

Rasmus Salming, född 1995

Rasmus Salming är Börjes tredje barn, och det första han fick med sin andra ex-fru Katarina Pettersson. Mamman Katarina är livstilscoach och aktiv på Instagram där hon postar gott om bilder på Rasmus. I början på oktober la hon upp en bild på sonen och taggade dessutom ex-maken Börje, som i sin tur kommenterade med ordet ”Snygging” och en rad emojis.

Precis som sin halvbror Anders har Rasmus spelat hockey i division 4 för laget IK Waxholm. Rasmus bor i en lägenhet i Stockholms innestad. Han och pappa Börje gjorde alldeles nyss sällskap till biopremiären av filmen Pleasure:

börje och rasmus salming

Börje och Rasmus Salming gjorde nyligen varandra sällskap på röda mattan.

Bianca Salming, född 1998

Sist i Salmings barnaskara är dottern Bianca som också har Katarina Pettersson till mor. Om de tre tidigare nämnda barnen är lite förtegna om sin status som kändisbarn så är Bianca desto mer utåt. I början på 2021 gästade Bianca och Börje talkshowen Skavlan i SVT och pratade bland annat om hur Börje är som pappa. Bianca sa:

– Jag känner mig ganska hemsk ibland för jag blir så irriterad, speciellt för att pappa är så himla snäll, allt han gör är bara gott, för att han bryr sig om mig – för mycket. Det är därför jag blir irriterad.

Bianca delar pappas intresse för idrott. Hon är friidrottare med inriktning på mångkamp, och har bland annat vunnit ett SM-guld.

bianca och börje salming göstar skavlan i svt

Bianca och Börje Salming gästade Skavlan i SVT 2021.

Källa: Hänt, Linkedin

TV: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då
1:14

Efter reklamen: TV: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

(1:14)

Slå på ljud
Mest läst