Camilla Läckberg är både bok- och tv-aktuell.

TT
Camilla Läckberg – 6 saker du inte visste om författaren
1:22

Efter reklamen: Camilla Läckberg – 6 saker du inte visste om författaren

(1:22)

Slå på ljud

Det blir dubbelt upp med Camilla Läckberg under tisdagen! Dels släpps hennes och författarkollegan Henrik Fexeus roman Box, boken som är första delen i en trilogi. Och dels är det dags för Svenska powerkvinnor som har premiär på TV3 och Viaplay.

För oss berättar Camilla Läckberg hur det var att ha ett kamerateam runt sig hela tiden under en period där allt inte var tipptopp.

– Det var en väldigt speciell upplevelse. Jag valde i vanlig ordning ett konstigt och bakvänt sätt att göra det på. I vanliga fall när folk är med på tv så släpper de in kamerorna när man är på toppen och fitare än fitast och helt med i matchen. Jag valde att släppa in dem under en period när jag var otroligt sliten, säger Camilla Läckberg.

Läckbergs pengaregn – får 150 miljoner innan boken släppts

Därför ställer Läckberg upp i Svenska powerkvinnor

Hon berättar också att det var just därför hon valde att ställa upp, för att visa den mindre polerade sidan av tillvaron som en powerkvinna.

– Det är så lätt att man bara ser tidningsomslagen och artiklarna om husrenoveringar och pengar som trillar in hit och dit. Jag ville visa priset som man betalar i den andra ändan. Så det är medvetet en ganska okammad Camilla man får se, säger hon och fortsätter:

Laila Bagge, Mouna Esmaeilzadeh, Antonija Mandir, Camilla Läckberg, och Kristina "Keyyo" Petrushina är svenska powerkvinnor.

Laila Bagge, Mouna Esmaeilzadeh, Antonija Mandir, Camilla Läckberg, och Kristina "Keyyo" Petrushina är svenska powerkvinnor.

Anders Wiklund/TT

– Det ligger inte ett hårstrå fel på de andra. Jag har sett några avsnitt och jag har gått mot strömmen där, kan man säga. Det var ett aktivt och medvetet val.

Vändningen i Camilla Läckbergs liv – efter tuffa tiden

De som på ett eller annat sätt följer Camilla Läckberg har nog sett att deckardrottningen haft det lite knackigt tidigare i år med hälsan och måendet över lag. I dag är det mycket bättre.

– Jag är ganska bra på att vända tåget och komma till en punkt där jag förstår att jag måste göra någonting, då har jag också tillräckligt mycket pannben att göra en helomvändning, säger hon.

Camilla Läckbergs sjukdom strular till det för hälsoresan

Och det är inte den första gången som Camilla Läckberg behövt ta sig upp från en mörk grop.

Men hur gjorde hon då?

– Jag har lagt sommaren på att ställa in jättemycket socialt, jag har lagt om kosten, jag har rört på mig. Jag har gjort den här vändningen flera gånger, och jag är ganska bra det.

Därför klagar Läckberg inte på kändisskapet

Camilla Läckberg är ofta väldigt öppen om sitt liv och berättar både om framgångarna och de svårare stunderna. Eftersom hon har gjort det så länge på exempelvis Instagram var det inget stort steg att dela med sig av det i ett tv-program.

Camilla Läckberg har också en bok på gång tillsammans med Henrik Fexeus.

Camilla Läckberg har också en bok på gång tillsammans med Henrik Fexeus.

Fredrik Sandberg/TT

Att hon delar och har delat med sig så öppet är inget hon ångrar.

– Jag har väldigt svårt för de som beklagar sig, som när kändisar går på biopremiär och inte vill ställa upp och bli fotograferad. Gå nästa vecka och köp en biljett då, då finns det ingen fotograf där, säger hon och forsätter:

– Jag kan ju stänga ner mina sociala medier om jag vill, jag behöver inte tacka ja till någonting. Det kommer andra konsekvenser, men det är ett val jag gör. Den frivilligheten gör att det är väldigt svårt att beklaga sig över en offentlighet som jag själv har valt, säger Camilla Läckberg.

Keyyo om nya programmet: "Skönt att visa att det inte alltid behöver vara så jäkla superglammigt"

Svenska powerkvinnor har premiär klockan 20.00 på TV3 den 7 september. Samma dag släpps romanen Box, skriven av Camilla Läckberg och Henrik Fexeus.

Mest läst