Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Camilla Läckberg om sin uppfostran: ”Kör så hårt med mina barn”

04 dec, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Camilla Läckberg
Succéförfattaren Camilla Läckberg vill inte att hennes barn ska bli bortskämda.
Det berättar hon om i en ny intervju.
Annons
Camilla Läckberg – 6 saker du inte visste om författarenBrand logo
Camilla Läckberg – 6 saker du inte visste om författaren

Camilla Läckberg är en av Sveriges allra mest framgångsrika författare. I år såldes hennes och Henrik Fexeus nya roman Box till 60 länder, vilket betyder runt 150 miljoner kronor för den nybildade författarduon.

Trots rikedomarna säger Camilla Läckberg att hon gör allt för att inte skämma bort sina barn, Wille, 19, Meja, 17, Charlie, 12, och Polly, 5, .

– Jag kör så hårt med mina barn om att de måste jobba. 19-åringen och 17-åringen har sommarjobbat på Gröna Lund hela sommaren och min äldsta jobbar heltid på ett fik nu när han har tagit ett sabbatsår efter studenten. 17-åringen har också ett par extrajobb, säger Camilla Läckberg i en intervju med Aftonbladet.

Då skämmer Läckberg bort barnen

Författaren säger att hon varit väldigt noga med att hennes barn inte ska bli bortskämda. Hon är väl medveten om att det lätt kan bli så.

Annons

– Vad gäller upplevelser, där har de absolut fått uppleva mer än många andra. Men jag är lite av åsikten att det är svårare att skämma bort med upplevelser än med prylar, med prylar har jag varit väldigt noga med att inte skämma bort. De vet att minsta tendens till att bli bortskämda så kommer det att bli en rejäl åtstramning där hemma, säger Camilla Läckberg.

“Jag är så jävla privilegierad”

Och för sin egen del är det inte pengar som gör att hon fortsätter arbeta.

– Det är verkligen inte pengar som driver mig. Jag får ibland frågan från folk runt mig om varför jag inte bara pensionerar mig. Men då är min motfråga, vad ska jag göra då? Jag kan ju inte bara sitta och mata duvorna om dagarna. Man måste också fylla sin tillvaro med någonting och jag älskar ju mitt jobb. Jag tycker att mitt jobb är fantastiskt och jag är så jävla privilegierad som får göra det jag gör och lyckats göra mitt jobb till hobby, säger Camilla Läckberg till Aftonbladet.

Annons