0:51

Efter reklamen: Camilla Läckberg – om relationen till sin kropp

(0:51)

Bästsäljande deckarförfattaren Camilla Läckberg, 46, bor på 237 kvadratmeter i en sex rum stor etagevåning på Södermalm, tillsammans med MMA-proffset och maken Simon Sköld, 33, parets dotter Polly och sina barn från tidigare äktenskap.

Läckberg köpte lägenheten själv för 24,5 miljoner kronor 2017, samma år som hon och maken gifte sig, efter att lägenheten först lagts ut till försäljning för 22 miljoner kronor. Fram tills nu så har författaren stått som ensam ägare till det stora lyxhemmet – men inte nu längre.

Nu väljer hon nämligen att ge bort en procent av den 237 kvadratmeter stora lägenheten – alltså 2,37 kvadratmeter – till Simon Sköld. Det framgår av ett gåvobrev som Aftonbladet tagit del av. Presenten till maken har ett värde på 235 000 kronor, och registrerades hos Skatteverket tidigare i mars.

Simon Sköld får inte sälja vidare delen till någon annan

I brevet framgår dock ett krav på Simon Sköld – skulle han av någon anledning vilka göra sig av med sin del av lägenheten i framtiden så måste han i första hand sälja tillbaka den till Camilla Läckberg för samma summa som hon köpte andelen för från första början, alltså 235 000 kronor.

Camilla Läckberg och Simon Sköld har också ett lantställe på Tyresö, en 382 kvadratemetr stor lyxvilla med 10 rum och sjöutsikt, som de köpte för 25 miljoner kronor i juni förra året.

6 gånger kända kvinnor (i stor skala) backat sina medsystrar

Utvald läsning

Femina